Çirkin Manipülasyon! Erdoğan Süleymani için 'Şehit' dedi mi?

Nevzat Çiçek yönetimindeki BAE ve Suudi Arabistan'ın finanse ettiği Independent Türkçe sitesinin de alet olduğu çirkin bir manüpilasyona imza atıldı. İran'ın Ankara Büyükelçiliği'ne dayandırılan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İranlı mevkidaşı Ruhani'ye, "Şehit Süleymani'nin yokluğu derinden üzüyor" dediği ileri sürüldü. Üst düzey bir yetkili Erdoğan'ın bu görüşmede "şehit" ifadesi kullanmadığını bildirdi. İletişim Başkanlığı'nın kısa sürede konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cumartesi akşam saatlerinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. 

İran'ın Ankara Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından büyük bir algı operasyonuna imza attı. 

BAE ve Suudi Arabistan'ın sermayesinde kurulan ve Nevzat Çiçek tarafından yönetilen Independent Türkçe ile Aydınlık ve Gerçek Gündem gibi sol tandanslı bazı medya organlarının da alet olduğu algı amaçlı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ruhani'ye, "Şehit Süleymani'nin yokluğu derinden üzüyor. İran halkı, sizin ve Rehber'in (Hamaney) öfkesinin farkındayım" dediği ileri sürüldü. 

ERDOĞAN 'ŞEHİT' DEMEDİ

Ancak TRT World'ün ulaştığı üst düzey bir Türk yetkili Elçiliğin manipülatif ifadelerini yalanlayarak şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız görüşme sırasında Kasım Süleymani’nin resmî unvanı münasebetiyle muhatabına taziyelerini sunmuşlardır.

Görüşmede Süleymani hakkında “şehit” ifadesi kesinlikle kullanılmamıştır.

Cumhurbaşkanımız, diplomatik temasların önemini vurgulayarak, İran’a gerginliği artırabilecek adımlardan imtina etme çağrısında bulunmuşlardır."

Beştepe'den, manipülasyon amaçlı olarak ortaya atıldığı ve bazı basın yayın organlarının da alet olduğu "şehit" yalanına ilişkin açıklama yapılması bekleniyor. 

Çirkin Manipülasyon! Erdoğan Süleymani için 'Şehit' dedi mi? ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Ruhani
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.