Cırcır Böceği, Kavuniçi, Yok Oluş, Beşbıyık nasıl yazılır? YKS 2024 yazım yanlışları sorularının cevapları!

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunun ilk adımı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Sınavın ardından adaylar, doğru yanıtlarından emin olamadıkları soruların cevaplarını araştırmak için internete yöneldi. Bu bağlamda "Cırcır Böceği, Kavuniçi, Yok Oluş, Beşbıyık' kelimelerinin doğru yazılış hali merak ediliyor. Peki, Cırcır Böceği, Kavuniçi, Yok Oluş, Beşbıyık nasıl yazılır? YKS 2024 TYT yazım yanlışları sorularının cevapları!

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk aşaması olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tamamlandı. Sınavın ardından, adaylar doğru yanıtlarını kontrol etmek amacıyla internet üzerinden araştırmalara başladı. Bu çerçevede, "Cırcır Böceği, Kavuniçi, Yok Oluş, Beşbıyık" kelimelerinin doğru yazılış biçimleri büyük bir merak konusu oldu. Peki, Cırcır Böceği, Kavuniçi, Yok Oluş, Beşbıyık kelimeleri nasıl yazılır? 2024 YKS TYT yazım hataları sorularının yanıtları!

Cırcır Böceği, Kavuniçi, Yok Oluş, Beşbıyık nasıl yazılır? YKS 2024 yazım yanlışları sorularının cevapları!

CIRCIR BÖCEĞİ NASIL YAZILIR?

"Cırcır böceği" kelimesi, sınavdaki adayların sıklıkla karşılaştığı ve yazımı konusunda tereddüt yaşadığı sözcüklerden biridir. TDK'ya (Türk Dil Kurumu) göre doğru yazılışı "cırcır böceği" şeklindedir. Bu kelime, bitişik yazılmayan, iki ayrı kelimeden oluşan bir isim tamlamasıdır.

KAVUNİÇİ NASIL YAZILIR?

"Kavuniçi" kelimesi de sınavda çıkan ve doğru yazımı merak edilen bir diğer kelimedir. Renkler arasında yer alan bu kelimenin doğru yazılışı TDK tarafından "kavuniçi" olarak belirlenmiştir. Bitişik yazılması gereken bu kelime, yanlış yazımlara oldukça açıktır, bu nedenle doğru kullanımına dikkat edilmelidir.

YOK OLUŞ NASIL YAZILIR?

"Yok oluş" ifadesi, anlamını ve yazımını doğru bilmek gereken terimlerden biridir. Doğru yazılışı ise TDK'ye göre "yok oluş" şeklindedir. Bu kelimenin bitişik yazılmaması önemli bir detaydır. İki ayrı kelime olarak yazılır ve böyle kullanılması gerekir.

BEŞBIYIK NASIL YAZILIR?

Beşbıyık meyvesi, 2024 TYT'de yer alan sorulardan biri olarak adayların ilgisini çeken bir başka kelime oldu. TDK'ye göre bu kelimenin doğru yazılışı "beşbıyık meyvesi" şeklindedir. Bitişik yazılan "beşbıyık" kelimesi ile "meyvesi" kelimesinin ayrı yazılması gerekmektedir.

YKS 2024 TYT YAZIM YANLIŞLARI SORULARININ CEVAPLARI

İşte YKS TYT 2024 sınavda çıkan bazı yazım yanlışı soruları ve doğru yazılışları...

Cırcır Böceği

Doğru Yazılışı: cırcır böceği

Kavuniçi

Doğru Yazılışı: kavuniçi

Yok Oluş

Doğru Yazılışı: yok oluş

Beşbıyık Meyvesi

Doğru Yazılışı: beşbıyık meyvesi

Cırcır Böceği, Kavuniçi, Yok Oluş, Beşbıyık nasıl yazılır? YKS 2024 yazım yanlışları sorularının cevapları! ile ilgili etiketler YKS TYT
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.