Cinsel taciz ve şiddetle suçlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'e bir dava daha

ABD'de "tecavüz ve cinsel saldırı" suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Hollywood film yapımcısı ve Miramax film stüdyolarının kurucusu olan Harvey Weinstein hakkında bir soruşturma da Londra'da açıldı. Harvey Weinstein'e aralarında Angelina Jolie, Salma Hayek ve Gwyneth Paltrow gibi dünyaca ünlü aktrislerin de bulunduğu 80'den fazla kadın cinsel taciz ve şiddet suçlaması yöneltmişti.

Şubat 2020'de ABD'deki mahkeme kararıyla çok sayıda kadına tecavüz ve cinsel taciz suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein bir kez daha aynı suçlama ile karşı karşıya kaldı. İngiliz savcıları, eski Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'ın Londra'da bir kadına iki kez uygunsuz saldırı suçlamasıyla dava açmaya hazırlanıyor.

Kraliyet Savcılık Servisi, polise, Ağustos 1996'da Londra'da bir kadına yönelik iki adet uygunsuz saldırı suçlamasıyla eski film yapımcısı Harvey Weinstein'e soruşturma yetkisi verdiğini söyledi.

LBC'nin haberine göre, Özel Suç Birimi (CPS) başkanı Rosemary Ainslie şunları söyledi:

"Metropolitan Polisi tarafından soruşturmasında toplanan kanıtların gözden geçirilmesinin ardından 70 yaşındaki Harvey Weinstein hakkında suçlamalara izin verildi. Kraliyet Savcılığı, tüm ilgililere, sanık aleyhindeki cezai kovuşturmaların aktif olduğunu ve adil yargılanma hakkına sahip olduğunu hatırlatır."

Londra Polisi, iki suçun 31 Temmuz ve 31 Ağustos 1996 tarihleri arasında gerçekleştiğini iddia ettiğini söyledi. İddia edilen kurbanın şu anda 50 yaşlarında bir kadın olduğunu söyledi.

Cinsel taciz ve şiddetle suçlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'e bir dava daha

Weinstein, ABD'deki davada, Mart 2020'de tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eskiden Hollywood'un en güçlü isimlerinden biri olan Weinstein, iki yıl önce 2006'da bir yapım asistanına karşı birinci derece cinsel suç işlemekten ve 2013'te bir kadın oyuncuya üçüncü derece tecavüz etmekten suçlu bulundu.

Cinsel taciz ve şiddetle suçlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'e bir dava daha - Resim : 2

 

Cinsel taciz ve şiddetle suçlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'e bir dava daha ile ilgili etiketler dava mahkeme Angelina Jolie harvey weinstein salma hayek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.