Cinsel taciz mağduru küçük öğrencinin ailesini kim takip ettiriyor?

SuperHaber'in gündeme getirdiği Bedrettin Dalan'a ait İSTEK Vakfı Okulları'nda yaşanan cinsel taciz skandalında yeni gelişmeler yaşanıyor.

5 yaşındaki kız çocuğunun, okulda, beden eğitimi öğretmeni tarafından istismar edildiğine dair iddiaların yargıya taşınması üzerine, savcılık konuyla ilgili iddianamenin hazırlanmasına başlamıştı.

Soruşturmayı derinleştiren savcılık, son olarak, cinsel taciz iddialarının üzerine gittiği için okul yönetimi tarafından baskı altına alınan anaokulu müdürünün kayıp dizüstü bilgisayarının peşine düştü.

fewkjfnewfew

BİLGİSAYAR KRİTİK ÖNEME SAHİP

Konuyla ilgili bilgisine başvurulan anaokulu müdürü, okulun kritik noktalarının güvenlik kamerası görüntülerinin kayıtlı olduğu bilgisayarın akıbetiyle ilgili savcıya bilgi verdi.

Anaokulu müdürü, İSTEK Uluğbey Okulları Kampüs Müdürü Selim Cüre'nin 19 Ekim tarihinde, kendisinin okulda olmadığı gün odasına girerek, dolaplarını kırdığını ve bilgisayarını aradığını öğrendiğini belirtti.

Müdür, savcılığa, kendisinin bu durum karşısında, ekim ayında e-posta yoluyla, daha sonra kasım ve aralık aylarına ise yazılı dilekçe ile okulun insan kaynakları müdürü Elif Kalkışım ve genel müdürlükten Teftiş Kurulu Başkanı C. Yakup Tanyıldız''a bilgilendirme notu ilettiğini aktardı.

Anaokulu müdürü, 13 Aralık'ta noter kanalı ile İSTEK Vakfı'na soruşturmanın engellendiğine dair bilgilendirme de yaptığını, ayın 15'inde ise vakıf yetkililerinin bilgisayarına el koyduklarını aktardı.

Savcılıkça sürdürülen soruşturma dosyasında, anaokulu müdürünün bilgisayarı içerisinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerinin, Selim Cüre tarafından silindiği ihtimali üzerinde duruluyor.

fwefewff

ZORLA GETİRİLME KARARI ÇIKTI

Öte yandan, savcılığın bazı tanık ve şüphelileri bilgi almak için ifadeye çağırdığı, ancak bu davete yanıt verilmemesi üzerine zorla getirilme kararı çıkartıldığı da öğrenildi.

Mağdur öğrenciyi, birkaç kez, cinsel taciz iddialarıyla ilgili şüpheli öğretmen S.A'ya teslim ettiği öne sürülen anaokulu öğretmeni D.K. İle çocuğun okul rehberlik dosyasını değiştirdiği iddia edilen psikolog T.Ö. bu isimler arasında yer aldı.

MAĞDUR ÖĞRENCİNİN VELİSİNİ KİM TAKİP ETTİRİYOR?

Bu arada, dosya avukatından SuperHaber'e çok çarpıcı bir açıklama daha geldi. Buna göre, İSTEK Vakfı yönetimi, soruşturmanın taraflarına baskı uygulamak için akıl almaz yöntemleri hayata geçirdi.

Avukat, vakfın ilk olarak Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak medyada yer alan haberlere erişim engeli çıkarttığını duyurdu.

Hatta baskı konusunda daha da ileri gidildiğini ve mağdur kız çocuğunun ailesinin çeşitli kişilerce takibe alındığı iddia edildi.

Dosya avukatı, yaptığı açıklamada, "Veli takip ettiriliyor. Arabaları tespit ettik bu konuda da savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Veli takip ettirilerek, gittiği kurumlardaki kişilere olayı örtbas etsinler diye, çeşitli vaatlerde baskı yapılıyor olabilir" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bedrettin Dalan'ın Kurucu Başkanı olduğu İSTEK Vakfı Okulları'nda büyük bir cinsel taciz skandalı yaşandı.

Ailesi avukat olan 5 yaşındaki bir anaokulu öğrencisi, beden eğitimi öğretmeni tarafından cinsel istismara uğradı.

Ancak, ailenin ve anaokulu müdürünün olayın soruşturulmasına yönelik yoğun çabaları İSTEK Vakfı yönetimi tarafından engellenmeye çalışıldı.

Olayı örtbas etmek isteyen okul yöneticilerinin bazı personeli tehdit ettiği bilgisine ulaşıldı.

Dosya avukatı, SuperHaber'e yaptığı açıklamada, okulda başka çocukların da tacize uğramış olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını ve geniş çaplı bir soruşturma yürütülmesini talep ettiklerini belirtti.

Soruşturmanın genişletilmesi ile, olayın kapsamının detaylı şekilde ortaya çıkacağı; kaç çocuğun mağdur olduğu ve kaç kişinin suça dahil olduğunun netleşeceği ifade edildi.

fewfe

ŞÜPHELİ SERBEST

Öte yandan, şüpheli beden eğitimi öğretmeni, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen öğretmen kampüs müdürü selim Cüre ve istek yetkililerinin desteğiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili iddianamenin tamamlanma aşaması olduğu, istismarın, "nitelikli cinsel saldırı" suçu mu, yoksa "basit cinsel saldırı suçu" mu olduğu yönünde Adli Tıp raporu beklendiği öğrenildi.

İSTEK VAKFI CİNSEL TACİZ İDDİALARINI DOĞRULADI

İlk kez SuperHaber tarafından gündeme getirilen bu çirkin olay kamuoyunda infial yarattı.

İSTEK Vakfı Okulları'nın skandalı örtbas etmeye çalıştığı iddiası ise okul yönetimine yönelik tepkileri artırdı.

Yaşanan büyük skandal üzerine, İSTEK Vakfı Okulları'ndan SuperHaber'e konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

İstek Vakfı, cinsel taciz olayını örtbas etmeye yönelik bir girişimleri olmadığını ve güvenlik güçlerine soruşturma konusunda yardımcı olduklarını savundu.

fwefewfewf

İşte vakfın tarafımıza gönderdiği o açıklama;

Kamuoyuna duyurumuzdur

1985 yılından bu yana yaklaşık 100.000’in üzerinde mezun vermiş çağdaş demokratik ve Cumhuriyet değerlerine önem veren bireyler yetiştirmek için kurulmuş olan vakıf okullarımızdan birinde gerçekleştiği iddia olunan ve bu gün itibarı ile kamuya yansıyan olaya ilişkin kamuoyunu ve tüm İstek ailesini bilgilendirmek isteriz.

Şikâyetçi aile 06.12.2017 tarihinde, çocuklarının yüzme derslerine girmek istememesi ve buna bağlı bazı şikâyetlerini konu alan şikâyet dilekçesini, Anaokulu müdürlüğümüze teslim etmiş ve 07.12.2017 tarihinde Lise ve kampüs müdürü ile yüz yüze görüşerek, geriye dönük tüm kamera görüntülerinin kendilerine teslimini sözlü olarak talep etmişlerdir. Kişisel verilerin korunması Kanunu gereği ve özel hayatın gizliliği ihlal edecek nitelikte bir talep olması sebebiyle kamera görüntülerinin ancak resmi makamlara teslim edilebileceği, kendilerine bildirilmiştir. Bu aşamada ailenin şikâyetine konu dilekçe işleme alınmış ve gerekli inceleme ve soruşturma Ana Okulu müdürlüğünce başlatılmıştır.

12.12.2017 tarihinde okula gelen polislere İstanbul Anadolu Cumhuriyet savcılığının talebi üzerine geriye dönük olarak kayıtlı kamera görüntüleri teslim edilmiş ve aynı gün okul yönetimi tarafında durum genel müdürlüğümüze intikal ettirilmiştir. Bu aşamada şikâyet konusu dilekçe Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından ele alınarak kurum nezdinde iç soruşturma başlatılmış, soruşturma süresi boyunca bir öğretmenimiz tedbiren görevden uzaklaştırılmıştır.

Aynı tarihte (12.12.2017) Şikâyetçi aile tarafından Cumhuriyet Savcılığına, Milli Eğitim Bakanlığı ve BİMER aracılığı ilgili diğer Bakanlık ve idarelere de suç duyurusunda bulunulmuştur. BİMER aracılığı ile yapılan şikâyete istinaden gerek Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerine, gerekse Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine gerekli tüm bilgi ve belgeler aktarılmıştır.

Ayrıca, aile tarafından Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusuna istinaden kurumumuzdan talep edilen tüm kamera görüntüleri ve bu görüntülerin depolandığı cihazlar, ilgili makamlara teslim edilmiştir. Ailenin BİMER aracılığı ve Savcılığa yaptığı şikâyetin içeriğinin değiştiği görülmüş, değişen şikayetin hassasiyetine binaen teftiş kurulu başkanlığının tamamlanan raporu üzerine ilgili öğretmen ile olan iş akdi sonlandırılmıştır.

Gelinen aşamada kurumumuz, soruşturmanın selameti açısından gerek Savcılık makamının gerekse idari makamların her türlü talep ve denetimlerine elinden gelen desteği en üst seviyede vermiş ve vermeye devam etmektedir. Son olarak belirtmek gerekir ki, iddia olunduğu gibi açılan soruşturmanın örtbas edilmesine çalışılması, çalışanların bu sebeple tehdit edilmesi söz konusu değildir. Hali hazırda gözaltında veya tutuklu herhangi bir çalışanımız bulunmamaktadır. Kurumumuz aleyhine bu şekilde yalan ve asılsız haber yapılması halinde gerekli yasal yollara başvuracağımızı Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

İSTEK İSTANBUL EĞİTİM HİZMETLERİ A.Ş.

Cinsel taciz mağduru küçük öğrencinin ailesini kim takip ettiriyor? ile ilgili etiketler cinsel taciz istek vakfı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.