Cinsel olarak uyarılmış iki erkek yunus Anakonda ile oynarken görüldü!

Yaşanan tuhaf bir karşılaşmada, cinsel olarak uyarılmış iki erkek yunus, ağızlarına aldığı bir anakonda yılanı ile oynarken ve yılanı ağızlarında taşırkenAmazon araştırmacıları tarafından görüntülendi. 

Şimdiye kadarki en tuhaf bilimsel karşılaşmalardan birinde, iki erkek yunus cinsel olarak uyarılmış halde ağızlarında taşıdıkları bir anakonda yılanı ile oynarken görüldü.

BÖYLE BİR ŞEY İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Araştırmacılar, Bolivya'nın Tijamuchi Nehri'nde yüzerken ağızlarında talihsiz anakonda tutan erkek Bolivya nehir yunuslarını tesadüfen fotoğrafladılar.

Ancak bilim adamlarının yeni çalışmalarında ortaya koyduğuna göre, özellikle tuhaf olan şey, erkek yunusların yılanı taşırken penislerinin dik olmasıydı.

İki yunus, anakondayı tutarken, aynı hız ve derinlikte, senkronize bir şekilde birlikte yüzüyordu.

Cinsel olarak uyarılmış iki erkek yunus Anakonda ile oynarken görüldü!

BOLİVYA NEHİR YUNUSU NEDİR?

Bolivya nehir yunusu (Inia geoffrensis boliviensis), Amazon nehir yunusunun bir alt türüdür. Bolivya Amazonunun Yukarı Madeira Havzasındaki bazı nehirlerde bulunur. Çoğu popülasyon aşırı avlanma, avlanma ve habitat kaybıyla ilişkili düşüşlerle karşı karşıya olduğundan, türün neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu düşünülmekte.

Güney Amerika'daki türlerin ise beslenme alışkanlıkları çok az bilinmektedir.

Amazon nehir yunusu, 19 farklı aileden 43'e kadar balık türünü tüketen bir tatlı su balığı uzmanı gibidir ve bu durum Bolivya nehir yunusu için de geçerlidir.

New York'taki Hunter College'da deniz memelisi bilim adamı olan Diana Reiss, New York Times'a verdiği demeçte, "Onlar için cinsel açıdan uyarılmışlar." dedi.

Çalışmaya dahil olmayan Reiss, anakondanın 'ovulacak bir şey olabileceğini' söyledi.

Uzun zamandır erkek yunusların zevk için seks yaptıklarına inanılıyordu, çünkü bazılarının mastürbasyon yaptığı ve hatta birbirlerinin üfleme deliklerine girdiği görülmüştür.

ANAKONDA'YA NE OLDU?

Dev yılan, yaklaşık 4.5 metre uzunluğa ulaşan bir avcı olan Beni anakonda (Eunectes beniensis) türüne ait.

Cinsel olarak uyarılmış iki erkek yunus Anakonda ile oynarken görüldü! - Resim : 2

Bu anakonda yarı zamanını suda geçiriyor, ancak araştırmacılara göre bu bahse konu vakada, yunuslar onunla yüzdüğü için başı çok uzun süre su altında tutuldu ve muhtemelen boğularak telef oldu.

'YILANIN PEK İYİ VAKİT GEÇİRDİĞİNİ SANMIYORUM'

Bolivya, Santa Cruz de la Sierra'daki Noel Kempff Mercado Doğa Tarihi Müzesi'nde çalışma yazarı Dr Steffen Reichle, “Yılanın pek iyi vakit geçirdiğini sanmıyorum” dedi.

Bolivya nehir yunusları genellikle yüzeyin altında yüzer, ancak bu ikisi başlarını alışılmadık derecede uzun bir süre suyun üzerinde tuttular.

Yazarlar, çalışmalarında "Şaşırtıcı bir şekilde, çok oyuncuydular ve yüzeyde tipik olandan daha uzun süre görünür kaldılar, bu genellikle 2 ila 5 saniye arasındadır" dediler.

Araştırmacılar, yunusların oyun oynadığını ve aslında anakondayı yemeye çalışmadıklarını düşünüyor. Ancak cinsel olarak uyarıldıklarına dair bu işaret, 'birlikte oyun oynamada yeni bir sınır' olduğunu gösteriyor.

Olay yerinde yavru yunuslar da vardı, bu yüzden yetişkinlerin onlara yılanı göstermesi de mümkün.

Cinsel olarak uyarılmış iki erkek yunus Anakonda ile oynarken görüldü! - Resim : 3

OLAYI AÇIKLAYAN BİR MAKALE YAYIMLANDI

Olay Ağustos 2021'de gerçekleşti ve daha yeni araştırmacılar Ecology dergisinde bunu açıklayan bir makale yayımladılar.

Gözlemlerinin, bir Bolivya nehir yunusu ile bir Beni anakondası arasında kaydedilen ilk etkileşimi temsil ettiğini söylüyorlar.

Bununla birlikte, yunusların bu etkileşimiyle ilgili birkaç soru hala cevapsız kalmış oluyor.

Nehir yunuslarıyla ilgili beslenme verilerinin eksikliği, yılanların 'ara sıra bir gıda maddesi' olmasının yanı sıra eğlenceli bir oyuncak olmasının imkansız olmadığı anlamına geliyor. 

 

SuperHaber

Kaynak | DailyMail

Cinsel olarak uyarılmış iki erkek yunus Anakonda ile oynarken görüldü! ile ilgili etiketler erkek yunus cinsel anakonda bolivya ilk kez
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.