Ciner Grubu'ndan kritik adım: En büyük yatırımını satmayı planlıyor!

Galler’de 350 milyon dolarlık cam fabrikası kurmak için geçen ay düğmeye basan Ciner Grubu, bir yandan da en önemli iş kollarından birinden çıkmayı planlıyor. İddiaya göre Ciner, soda külü üreten şirketi We Soda’yı 5 milyar dolara satmak için Goldmans Sachs’a yetki verdi.

Geçtiğimiz hafta Birleşik Krallık’ta 350 milyon dolarlık yatırım için yapacağını açıklayan Ciner Grubu, önemli bir satış için görüşme başlattı.

ABD'Lİ YATIRIM BANKASINA YETKİ VERİLDİ

Önümüzdeki günlerde iki kritik adım atmaya hazırlanan Ciner Grubu, Bloomberg ajansına göre 2015 yılında satın aldığı dünyanın en büyük soda külü üreticisi We Soda Limited Şirketi'ni 5 milyar dolara (yaklaşık 44 milyar lira) satmak için görüşmelere başladı. Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre ise satış için ABD’li yatırım bankası Goldmans Sachs’a yetki verildi.

ABD'DE DE ÜRETİM ANLAMINDA GÜÇLÜ

Soda külü, temizlik ürünlerinden ilaç sanayine kadar birçok alanda kullanılıyor. Soda külü üretiminde yüzde 9'luk payla dünyanın en büyüğü olan We Soda, Türkiye’nin yanı sıra ABD’de de üretim anlamında oldukça güçlü.

600 KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLANACAK

Öte yandan Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Didem Ciner geçen günlerde, Galler’in Blaenau Gwent kentinde 350 milyon dolarlık cam fabrikası kuracağını açıklamıştı. Tesiste 600 kişinin çalışması planlanıyor.

Ciner Grubu'ndan kritik adım: En büyük yatırımını satmayı planlıyor! ile ilgili etiketler ciner grubu yatırım
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.