Çin ve Hindistan arasında sıkışan Nepal'de halk sokağa indi!

Nepal’de muhalefetteki Nepal Komünist Partisi’ne bağlı kadın kolları hükümete karşı protesto düzenleyerek, Nepal Başbakanı Sher Bahadur Deuba'nın ve birçok bakanın istifasını istedi.

Nepal’deki muhalefet Komünist Partisi’ne bağlı kadın kolları hükümet karşıtı protesto gösterisi düzenledi.

HİMALAYALAR'DA ÇİN VE HİNDİSTAN ARASINDA SIKIŞAN ÜLKELER KARIŞIYOR

Başkent Katmandu’da bulunan parlamento binasına yürüyen protestocular, yönetimde başarısız buldukları Nepal Başbakanı Sher Bahadur Deuba ile petrol fiyatını kontrol edemediği gerekçesiyle Tedarik Bakanı'nın istifasını talep etti.

Protestocular düzenlenen yürüyüşte ayrıca, Sağlık Bakanı Birodh Khatiwada'nın Covid-19 aşılarını zimmete geçirmesi sebebiyle, Nepal Altyapı Bakanı Renu Kumari Yadav'ın ise başka bir lideri öldürmekle tehdit etmesi nedeniyle istifasını istediklerini belirtti.

Parlamento binasının yakınlarında protesto gösterisinin yasak olması nedeniyle, protestocular ile kendilerine müdahale eden polis arasında arbede yaşandı.

Eylemciler ile karşı karşıya gelen polis, daha sonra durumu kontrol altına alarak protestocuları olay yerinden uzaklaştırdı.

Çin ve Hindistan arasında sıkışan Nepal'de halk sokağa indi! ile ilgili etiketler Nepal gösteri hükümet karşıtı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.