Çin Dünya'da bir ilke imza attı! Deniz üstü hibrit enerji sistemini kurdu!

Teknolojide dünya lideri olan Çin, bir ilki gerçekleştirdi. Deniz rüzgar türbini ile birlikte çalışan dünyanın ilk açık deniz güneş enerjisi sitemini kurdu.

Teknolojide önde gelen ülkelerden biri olan Çin, yenilenebilir enerji konusunda da dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir. denizde dünyanın en büyük açık deniz rüzgar tarlasını kurarak şaşırtan çin, yenilenebilir enerji konusunda ilklere imza atmaya devam ediyor. Şimdi de Çin, devlete ait kamu kuruluşu olan State Power Investment Corporation (SPIC), bir açık deniz rüzgar türbini ile birlikte çalışan dünyanın ilk açık deniz güneş enerjisi ssitemini kurdu.

Çin Dünya'da bir ilke imza attı! Deniz üstü hibrit enerji sistemini kurdu!

Dünyanın en büyük fotovoltaik enerji üretim kuruluşundan biri olan SPIC, Çin’deki beş büyük elektrik hizmeti veren şirketlerden biridir. İlk prototip, Çin’in doğusundaki Haiyang sahilinde yer alıyor. Proje, Norveç merkezli Ocean Sun’ın patentli yüzen güneş enerjisi teknolojisini kullanıyor.

İki yüzer güneş paneli toplamda 0,5 megawatt enerji üretebiliyor. SPIC’in sahip olduğu bir rüzgar türbinindeki bir transformatöre bağlı olan paneller, rüzgar türbinine ait elektrik şebekesine bir deniz altı kablosu ile elektrik aktarıyor.

Proje başarılı olursa 2023 yılında 20 MW’lık bir yüzer rüzgar-güneş enerjisi çiftliği inşa edilmsi planlanıyor. Çin ve Norveç ortak yapımı bu proje, rüzgar-güneş hibrit sistemi potansiyel olarak enerji üretiminde önemli bir avantaja sahip.

Güneşin tepede olduğu saatlerde paneller tarafından önemli oranda enerji elde edilirken ve açık deniz rüzgar türbinleri ise tipik olarak öğleden sonra ve akşam saatlerinde güçlerinin çoğunu üretebiliyor.

Çin Dünya'da bir ilke imza attı! Deniz üstü hibrit enerji sistemini kurdu! ile ilgili etiketler Güneş Paneli
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.