Çin aşısından çocuklara iyi haber

Türkiye'de şu ana kadar yapılan aşılamaların tamamında kullanılan CoronaVac adlı aşının çocuklarda da etkili olduğu bildirildi. Sinovac firmasından yapılan açıklamada aşının 3-17 yaşları arasındaki çocuklarda "etkili ve güvenli" olduğu belirtildi.

Sinovac'ın Tıbbi Direktörü Gıng Zıng yaptığı basın toplantısında, erken ve orta aşamadaki klinik çalışmalara 550'den fazla çocuk deneğin katıldığını açıkladı.

Elde edilen sonuçlara göre, aşının 3 ila 17 yaşlarındaki çocuklarda etkili ve güvenli olduğunun tespit edildiğini belirten Gıng, aşı denemeleri sırasında 3 ve 6 yaşındaki iki çocukta yüksek ateş görüldüğünü, aşının diğer deneklerde ise hafif semptomlar gösterdiğini ifade etti.

Şu ana kadar 13 milyon 657 bini Türkiye'de olmak üzere dünya genelinde 70 milyon dozdan fazla Sinovac aşısı yapılmış durumda. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'in Sinovac aşısının acil kullanımına ilişkin onayın mart sonuna kadar verileceğini duyurmuştu.

Çin aşısından çocuklara iyi haber ile ilgili etiketler sinovac coronaVac aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.