CİMER'e şikayet nasıl yazılır? Hangi konularda şikayet başvurusu yapılır?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER'e şikayet yazılması için öncelikli olarak yapılması gereken birkaç husus vardır. 2015 yılında kurulan CİMER vatandaşların talep, ihbar ve sikayetlerini doğrudan kabul eder. Peki CİMER şikayet nasıl yazılır? Hangi konularda CİMER'şikayet yazılır?

CİMER'i tanımlamak için şöyle söylemek mümkündür: Vatandaşın bilgi edinme ve dilekçe hakkının kullanımı için kurulan dijital kamu hizmeti aracıdır. Yapılan tüm başvuruların İletişim Başkanlığı tarafından takip edilen CİMER'e hangi konularda şikayet yazılır? Şikayet edenin ismi öğrenilebilir mi?

CİMER'e başvuruda konu sınırlaması yok. Vatandaşların her türlü talep ve sıkıntısı için başvurdukları CİMER kısa sürede geri dönüş sağlar.

Cimer Şikayet Nasıl Yapılır? Cimer Şikayet Hattı İletişim Telefon Numarası Nedir?

CİMER ŞİKAYET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Elektronik ortamda başvuru için www.cimer.gov.tr üzerinden işlem yapabilirsiniz. Sırasıyla:

"Başvuru Yap" butonunun seçilmesinin ardından T.C. kimlik numarası, ad-soyad, anne kızlık soyadının ilk ve son harfi ile cep telefonu bilgileri girildikten sonra başvuru sahibinin cep telefonuna gönderilen onay kodunun doğrulaması ile birlikte başvuru sahibi başvuru ekranına yönlendirilmektedir.
Kimlik bilgileri kısmında başvuru sahibinin T.C. kimlik numarası, ad-soyad, adres ve cep telefonu bilgileri sistem tarafından otomatik olarak doldurulmaktadır. Bu kısımda ayrıca başvuru sahibi e-posta adres bilgilerini girmek zorundadır, eğitim durumunu ise isteğe bağlı olarak girilmektedir.
Bununla birlikte; başvuru sahibi yazışma adresi olarak farklı bir adres kullanabilir; ayrıca dilerse özellikle mahalli hizmetlerde ortaya çıkan sorunların yerinde tespit edilebilmesi amacıyla konum bilgilerini paylaşabilir.
Daha sonra başvuru sahibi başvuru detay ekranına yönlendirilerek başvuru metnini oluşturur ve başvurusuna dosya ekleyebilir.
Son aşamada başvuru sahibi, başvuru ön izleme yönlendirilerek hem kimlik bilgilerinin hem de başvuru metninin doğruluğunu inceler ve yasal bilgilendirme yazısını okuyup onayladıktan sonra "başvuruyu tamamla" butonunu tıklayarak işlemini sonlandırır. Başvuru tamamlandıktan sonra kişiye başvurusunu takip edebileceği bir başvuru sayısı verilir ve e-posta adresine başvurusunun alındığı bilgisi gönderilir
www.turkiye.gov.tr (e-devlet kapısı) üzerinden başvuru yapmak için:

Başvuru sahibi e-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. Kimlik Kartı veya internet bankacılığında kullandığı bilgi ve şifrelerle e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama bölümüne "CİMER" yazarak uygulamaya kısa yoldan erişim sağlayabilmektedir.
Daha sonra karşısına çıkan yönlendirmeleri takip ederek daha önce yapmış olduğu başvuruların akıbetini sorgulayabilir veya yeni bir başvuru için "www.cimer.gov.tr" adresine yönlendirilerek yukarıda belirtilen süreç kapsamında başvurusunu yapabilir.

CİMER'e şikayet nasıl yazılır? Hangi konularda şikayet başvurusu yapılır? ile ilgili etiketler CİMER cimer başvuru CİMER şikayet
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.