Cim Bom potada Daçka'ya yenildi, Ergin Ataman hakemlere çıldırdı...

Spor Toto Basketbol Süper Ligi erteleme maçında Darüşşafaka Doğuş, sahasında Galatasaray Odeabank'ı 78-69 mağlup etti. Maç sırasında iki teknik faulle diskalifiye olan sarı kırmızılı takımın koçu Ergin Ataman'ın hakemlere fiziki müdahaleye varan sert tepkisi maça damga vurdu..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi erteleme maçında Darüşşafaka Doğuş, sahasında Galatasaray Odeabank'ı 78-69 mağlup etti. Maç sırasında iki teknik faulle diskalifiye olan sarı kırmızılı takımın koçu Ergin Ataman'ın hakemlere fiziki müdahaleye varan sert tepkisi maça damga vurdu..

GALATASARAY HIZLI BAŞLADI

Darüşşafaka Doğuş ile Galatasaray Odeabank Volkswagen Arena'da karşı karşıya geldi. Mücadele karşılıklı sayılarla başlarken, İlk çeyreği sarı-kırmızılı takım 22-14 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan Galatasaray Odeabank, ilk iki dakikada farkı 11 sayıya kadar çıkardı. Darüşşafaka Doğuş özellikle Ante Zizic'in sayılarıyla oyunda denge kurmaya çalışsa da ilk devreyi Galatasaray Odeabank 7 sayılık farkla 34-41 önde kapattı.

Üçüncü çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. Periyotun sonlarına doğru ev sahibi ekip eşitliği yakalarken, final periyotuna da 59-56 önde girdi.

4. periyotta oyunun kontrolünü elinde tutan Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray Odeabank maçtan 78-69 mağlup etti.

Maça damga vuran olay ise sarı kırmızılıların koçu Ergin Ataman'ı diskalifiye olmaya götüren sert tartışma oldu...

Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman, Darüşşafaka Doğuş maçında bir pozisyonda çok sinirlenerek hakemlere büyük tepki gösterdi.

Ergin Ataman, iki teknik faul ile oyundan atılırken tecrübeli hocanın tepkisi devam etti. Hakemlere fiziki müdahelede bulunan Ergin Ataman'ı sakinleştiren isim ise takım kaptanı Sinan Güler oldu.

Ataman'ın tepkisi maçtan sonra da devam etti...

Basın toplantısında konuşan Ataman, hakemlerin çifte standart uyguladığını savundu.

ataman_diskalifiye

‘TUHAF ŞEYLER OLUYOR’

Son iki üç yıldır ilk kez bu kadar kötü bir hakem üçlüsüyle karşılaştığını ifade eden Ataman, pazar günü oynanması planlanan karşılaşmanın çarşambaya alınmasını eleştirdi: “Öncelikle tuhaf şeyler oluyor. Bize, federasyon tarafından normal şartlar altında bu maçı pazar günü oynayacağımız söylendi. Daha sonra yönergeye göre Darüşşafaka Doğuş’un önce Anadolu Efes’le olan erteleme maçını oynaması gerektiği söylendi. Sonra bir anda maç çarşambaya alındı. Bunu bize yapamazsınız. Galatasaray, arkasında 20 milyon taraftarı olan Türkiye’nin en büyük kulüplerinden bir tanesi. Biz de sezon içerisinde birçok maçımızı cuma-pazar oynadık. Federasyona gelen baskıyla bu maçı çarşambaya alıyorsanız ve yönergelere aykırı şekilde oynatıyorsanız, bu işte bizim hazmedemeyeceğimiz, camiamızı korumamız gereken durumlar vardır.”

‘HAKEMLERE ‘YABANCI HAYRANLIĞINI BIRAKIN’ DEDİM’

Maçta ilk teknik faulünü sahaya girdiği için aldığına dikkat çeken Galatasaray Başantrenörü, “Doğru karar ama Blatt sahaya giriyorsa ona da teknik faul çalacaksınız. Bunun için de ikinci teknik faulü aldım. Hakemlere ‘Yabancı hayranlığını bırakın, herkese eşit düzeyde davranın’ dedim. Bunun itirazını yaptım” diye konuştu.

Cim Bom potada Daçka'ya yenildi, Ergin Ataman hakemlere çıldırdı... ile ilgili etiketler Galatasaray Darüşşafaka Ergin Ataman basketbol süper ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.