Çıldır'da boz ayı tedirginliği

Çıldır Gölü'nde kış uykusundan uyanan ve nesilleri tükenmekte olan boz ayı vatandaşlara panik yarattı. Karşılarında boz ayıyı görünce hemen cep telefonu ile görüntülediler.

Boz ayı Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ormanlık alanlarda görülmeye başlandı. İlçe merkezine kadar inen boz ayı, bu kez Çıldır Gölü kıyısında vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Türkiye'de nesli tükenmekte olan boz ayıyı görenler, şaşkınlık yaşadı. 

Çıldır'da boz ayı tedirginliği

EVLERİN BAHÇESİNE KADAR GELDİ

Köyde oturan Yener Ağbulak , "Daha önce görmeye alışık olmadığımız boz ayı, ağabeyimin evinin bahçesine kadar geldi.  Ayı çayırda otlayan buzağıların içine girdi. Daha sonra bizden korkup kaçınca önce göle, daha sonra gölün kenarında duran ağacın altına saklandı. Burada balık avlamış. Köylünün biri biraz yaklaşınca saldırmaya çalıştı ve Taşbaşı köyüne kaçtı. Kaçınca o sırada ben de cep telefonuyla görüntüledim. Burada genelde yaban domuzları görüyorduk ama bozayı ilk kez karşımıza çıktı" dedi.

Çıldır'da boz ayı tedirginliği - Resim : 2

Çıldır'da boz ayı tedirginliği ile ilgili etiketler çıldır gölü boz ayı cep telefonu şaşkın panik
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.