Ciğerlerimiz yanıyor! 476 arazöz, 1904 kişi, 6 şehirde 20'den fazla yangınla savaşıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan yangın kontrol altına alınamamışken, Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri ve Kırıkkale'deki birçok bölgede orman yangınları çıktı. 476 arazöz ve 1904 personel Yeşil Vatan için sahada alevlerle savaşıyor. Vatandaşlar boşaltılan köylere yaklaşmamaları konusunda uyarılıyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir türlü kontrol altına alınamayan orman yangını devam ederken, Türkiye'nin5 ilinde daha yangınlar çıktı. Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri ve Kırıkkale'deki birçok bölgede yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, devam eden orman yangınları hakkında bilgi verdi. Bakan Pakdemirli, 476 arazöz ve 1904 personelin Yeşil Vatan için sahada olduğunu belirtirken; Çelik, Manavgat’taki yangını söndürme çalışmalarının yanı sıra Adana ve Osmaniye’de 23 ayrı noktada orman yangını çıktığını söyledi ve vatandaşları boşaltılan köylere yaklaşmamaları konusunda uyardı.

 

Ciğerlerimiz yanıyor! 476 arazöz, 1904 kişi, 6 şehirde 20'den fazla yangınla savaşıyor

476 ARAZÖZ, 1904 PERSONEL YANGINLARA MÜDAHALE EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, birçok noktada çıkan orman yangınlarının son durumu hakkında bilgi verdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Bakan Pakdemirli, "476 arazöz, 1904 personelimizle #YeşilVatan için sahadayız. Bu gece Adana Kadirli, Kozan, Karaisalı, Mersin Gülnar, Antalya Manavgat’ta yangınlara karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Gün doğmasıyla tekrar havadan müdahaleye de başlayacağız. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla." dedi.

 

Ciğerlerimiz yanıyor! 476 arazöz, 1904 kişi, 6 şehirde 20'den fazla yangınla savaşıyor - Resim : 2

"ADANA VE OSMANİYE'DE 23 NOKTADA YANGIN ÇIKTI"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, Manavgat’taki yangını söndürme çalışmaları sürerken, Adana ve Osmaniye’de 23 ayrı noktada orman yangını çıktığını belirtti ve vatandaşları boşaltılan köylere yaklaşmamaları konusunda uyardı.

Çelik, Antalya’da ve Osmaniye’de çıkan yangınlar ile Adana’da çıkan yangınlarla mücadelenin sürdüğünü ifade ederek Adana Kozan’da çıkan yangına karşı tedbir gereği bazı yerlerin boşaltıldığını ifade etti.

Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Manavgat’taki yangını söndürme çalışmaları sürerken, Adana ve Osmaniye’de maalesef 23 ayrı noktada orman yangını çıktı. İlgili tüm kurumlarımız görev başında ve teyakkuz halindeler. 19 noktadaki yangın kontrol altına alındı. Diğer 4 noktadaki yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor." dedi.

Ciğerlerimiz yanıyor! 476 arazöz, 1904 kişi, 6 şehirde 20'den fazla yangınla savaşıyor - Resim : 3

"KOZAN'DA BOŞALTILAN KÖYLERE KİMSENİN YAKLAŞMAMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Kozan’daki yangın bölgesinde hemşehrilerin görevlilerin yönlendirmesini dikkatle takip etmesini isteyen Ömer Çelik, "Her bir canımızı güvenli bölgeye geçirmek için ekiplerimiz iş başındalar. Kozan’daki yangın rüzgarla yayılıyor. O bölge tedbir amaçlı boşaltılıyor. 4 köy tedbir amaçlı boşaltıldı. Tüm hemşehrilerimiz görevlilerimizin yönlendirmelerine tam uymalı. Tüm canlarımızı korumalıyız. Kozan’da boşaltılan köylere kimsenin yaklaşmaması çok önemli. Yangın bir anda beklenmedik bir yeri sarıyor. Lütfen tüm hemşehrilerimiz görevli ekiplerimizin yönlendirmelerine tam uysun. Allah tüm canlarımızı korusun." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

Ciğerlerimiz yanıyor! 476 arazöz, 1904 kişi, 6 şehirde 20'den fazla yangınla savaşıyor ile ilgili etiketler Ömer Çelik Bekir Pakdemirli Manavgat Kozan Osmaniye Mersin orman yangınları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.