Çiftlik Bank davasında üçüncü duruşma: Mehmet Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Çiftlik Bank ana davasının görülmesine İstanbul'da devam edildi. Tutuklu sanıklar Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın ile ağabeyi Fatih Aydın, SEGBİS sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Davanın 3'üncü celsesi Anadolu 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Tutuklu sanıklar Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın ile ağabeyi Fatih Aydın, SEGBİS sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı.

MAL VARLIĞINA URUGUAY'DA EL KONULDUĞUNU İDDİA ETTİ

Mehmet Aydın, 34 milyon lira mal varlığı olduğunu söyledi. Bu varlığa, Uruguay'da kara para olarak görülerek el konduğunu öne sürdü. Fatih Aydın ise kardeşinin şirketlerinde asgari ücretle çalıştığını, maddi menfaat elde etmediğini söyleyerek kendini savundu. Tahliyesini talep etti. Mahkeme, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 19 sanıklı davada 4 bin 449 müşteki yer alıyor. Sanıklar hakkında, "Nitelikli dolandırıcılık", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme" gibi suçlamalarla 83 bin 446 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Çiftlik Bank davasında üçüncü duruşma: Mehmet Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi ile ilgili etiketler Çiftlik Bank mehmet aydın Fatih Aydın
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.