Çiftçilere müjde: Mazot ve gübre desteği ödemeleri 6 ay öne çekildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçileri sevindirecek bir haber geldi. Normal şartlarda 2023’ün Mart ayında ödenmesi planlanan 2022 yılı mazot ve gübre desteği ödemeleri 6 ay öne çekildi.

2023’ün Mart ayında yatırılması planlanan 2022 yılı destek ödemeleri 6 ay öne çekildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, “Bakanlığımızın aldığı bu kararı yerinde buluyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz; çiftçimizi rahatlatacak ancak çiftçilerimizin üretebilmesi için mazot ve kimyevi gübre fiyatlarının düzenlenmesi gerektiğini de bir kez daha dile getiriyoruz” dedi.

Çiftçilere müjde: Mazot ve gübre desteği ödemeleri 6 ay öne çekildi!

 

ÇİFTÇİLERİMİZ RAHATLAYACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı; normal şartlarda 2023’ün Mart ayında ödenmesi planlanan 2022 yılı mazot ve gübre desteğini 6 ay öne çekti.

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ; önümüzdeki günlerde çiftçilerin hesaplarına yatırılması planlanan 2022 mazot ve gübre desteklerinin Ekim ayında yeni yıl için hazırlıklara başlayacak çiftçiyi rahatlatacağını söyledi.

"ÜRETİCİLERİMİZ 2023 YILI HAZIRLIKLARINA BAŞLAMAK ÜZERE" 

Başkan Çetindağ; “2022 yılında verimli bir dönem geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Bu sene devletimiz tarafından açıklanan alım fiyatları da çiftçimizi memnun etti. Artık üreticilerimiz 2023 yılı için hazırlıklara başlamak üzere.

ÖDEMELER 6 AY ÖNE ÇEKİLDİ

Biliyorsunuz çiftçimizin en önemli girdileri mazot ve gübre. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi; 2022 yılının mazot ve gübre desteğini 2023'ün Mart ayına bırakmayacaklarını, 6 ay öne çekeceklerini dile getirdi. Bu önemli bir gelişme. Destekleme ödemeleri; çiftçilerimizin Ziraat Bankası kartına doğrudan yüklenecek.

Mazot ve gübre desteği Ziraat Bankası kartına ayni olarak yüklenecek, nakdi olarak kullanılmasına izin verilmeyecek. Üreticilerimiz o kartı kullanarak gidecek mazot ve gübreyle ilgili alışverişini yapacak.

Bakanlığımızın aldığı bu kararı yerinde buluyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz; çiftimizi rahatlatacak ancak çiftçilerimizin üretebilmesi için mazot ve kimyevi gübre fiyatlarının düzenlenmesi gerektiğini de bir kez daha dile getiriyoruz” dedi.

 

Çiftçilere müjde: Mazot ve gübre desteği ödemeleri 6 ay öne çekildi! ile ilgili etiketler Çiftçi Ödeme mazot gübre bakanlık
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.