Çiftçiler bu desteği duyunca sevinçten havalara uçacak! %50 destek müjdesi açıklandı: Başvuru şartları…

Son zamanlarda artan maliyetler, çiftçilerin belini büküyor. Sıkıntılı günler geçiren çiftçileri, açıklanan destek kararı bir nebze rahatlatacak. Buna göre çiftçilerden alınan su kullanım bedelinde %50 devlet desteği olacak. İşte detaylar…

Çiftçilerin masrafları her geçen gün artmaya devam ediyor. Artan masraflara katlanmakta zorlanan çiftçiler, birçok konuda desteğe ihtiyaç duyuyor. Yakın zamanda yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile çiftçilerin önemli giderlerinden biri için desteklenmesine karar verildi. Bu destek kararı Resmi Gazete’de yer aldı. Çiftçilerden alınan su kullanım bedeline devlet desteği geldi.

Çiftçilerden tarım arazilerini sulamak için kullandıkları suya karşılık belirli bir ücret alınıyor. Bu ücret, suyun kullanım miktarına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Alınan kararla beraber artık bu ücretin bir kısmı devlet tarafından ödenecek. Devlet katkısı tutarı %50 olarak açıklandı. Ödemenin bir kısmının devlet tarafından yapılması, çiftçilerin masraflarının azalması noktasında ciddi kolaylık sağlayacak.

DESTEK SAYESİNDE ÜRETİM MALİYETLERİ AZALACAK

Çiftçiler bu desteği duyunca sevinçten havalara uçacak! %50 destek müjdesi açıklandı: Başvuru şartları…

Resmi Gazete’de yayımlanan bir karar, çiftçiler için umut oldu. Bu karara göre tarımsal sulama amaçlı su kullanım hizmet bedelinin desteklenmesi sağlanacak. Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar kapsamında sulama birliklerinin ve kooperatiflerin denetiminde olan sulama sahalarında ürün yetiştiren çiftçiler desteklenecek.

Verilen destek sayesinde üretim maliyetlerinin düşürülmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda rekabet gücünün artırılması planlanıyor. Destek sayesinde hedeflenenler arasında gıda arz güvenliğinin artırılması ve sürdürülebilirlik de hedefleniyor.

Su bedelleri, su birlikleri tarafından belirleniyor. Belirlenen tutarın %50 oranında bir kısmı üretici tarafından yatırılacak. Ardından geri kalan %50 tutarındaki kısım Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ayrılan bütçe ile sulama birliğine yatırılacak.

UYGULAMA, YIL SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Çiftçilerin sulama desteği alabilmesi için Çiftçi Kayıt Sisteminde yer alması gerekiyor. Uygulama 31 Aralık 2023 tarihine kadar sürecek. Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal destekleme bütçesinden bu ödeme için pay ayıracak.

Ziraat Bankası üzerinden ödemeler yapılacağı için %0,2 komisyon ödemesi de bankaya yapılacak. Bakanlık tarafından destekleme ödemeleri denetim altında tutulacak. Çiftçilerin bu hizmetten yararlanabilmesi için sulama bedelinin yarısını zamanında yatırması gerekiyor.

Çiftçiler bu desteği duyunca sevinçten havalara uçacak! %50 destek müjdesi açıklandı: Başvuru şartları… ile ilgili etiketler Tarımsal Destek Hazine ve Maliye Bakanlığı indirim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.