Çiçekçi esnafı yürüyen bant üzerinden gelen çiçekleri almak için yarıştı

Kesme çiçek sektöründe önemli bir merkez olan Antalya'da 14 Şubat hareketliliği yaşanırken, çiçekçi esnafı yürüyen bant üzerinden gelen çeşitli çiçekleri uygun fiyata almak için birbirleri ile yarıştı.

Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi Antalya'da çiçek hareketliliği yaşandı. Pazartesi günü kutlanacak Sevgililer Günü öncesinde satışlar yükselirken İzmir, Yalova ve Antalya’dan üreticilerin çiçek gönderdiği mezatta çiçekçi esnafına açık artırma ile fiyat verildi.

Çiçekçiler beğendikleri ürüne tekliflerini masalarda yer alan buton aracılığı ile verirken yürüyen banttan geçen çiçeklere en yüksek teklifi veren esnaflar, ilgili ürünün sahibi oldu.

Antalya Çiçekçiler Odası'nda yönetim kurulu üyeliği yapan Yusuf Akın, yaklaşan 14 Şubat öncesi zorlu hava koşullarına rağmen çiçek üreticilerine teşekkür etti.

Hareketli bir gün geçirdiklerini aktaran Akın, şu değerlendirmeyi yaptı:

Haftanın 3 günü burada mezat yapılıyor. Çevre illerden de kesme çiçek geliyor. Üretici, ürettiği çiçeği bir gün öncesinden getirip mezata bırakıyor. Herkesin bir numarası oluyor, ertesi gün sırayla üreticinin çiçekçileri mezatta satılıyor. Genelde ağırlıklı olarak cerbela, gül, orkide, cips, karanfil çeşitleri var.

Geçen sene ile bu yıl arasında fiyat noktasında yüzde 80’ene yakın fark olur. Hava koşulları zor geçiyor. 14 Şubat’ta talepte fazla oluyor. Önce akla çiçek geliyor, Sevgililer Günü genelde çiçek üzerine oluyor. Gülün tanesinin Sevgililer Günü’nde 30 ile 50 TL arasında olmasını bekliyoruz. Çiçek esnafımız bu özel güne 15 gündür hazırlanıyor."

Çiçekçi esnafı yürüyen bant üzerinden gelen çiçekleri almak için yarıştı ile ilgili etiketler Antalya esnaf Sevgililer Günü çiçek

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.