CIA'nın ilk kadın başkanının CV'sinde Türkçe detayı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın dışişleri bakanı olarak CIA'nin direktörü Mike Pompeo'yu seçmesinin ardından ondan boşalan koltuk için Gina Haspel'i önermişti. CIA'nin ilk kadın direktörü olarak görev alacak Haspel'in Türkçe bildiği ortaya çıktı.

CIA, ABD Başkanı Donald Trump tarafından kurumun başına getirilen yeni direktörü Gina Haspel’in kariyerini kamuoyuyla paylaştı.

Haspel’in hayatını 2 sayfalık bir metinle paylaşan CIA’nin, hazırladığı metinde ilginç bir detay dikkat çekti.

Haspel’in CIA’nin Avrupa bölümünde 2014-2017 yılları arasında çalıştığının vurgulandığı belgede, CIA’nin Orta Avrasya’daki departmanının Rusya operasyonunun başkan yardımcısı olarak 1998-2000 yılları arasında görev aldığı belirtildi.

CIA'nın ilk kadın başkanının CV'sinde Türkçe detayı!

Belgelerde Haspel’in Türkçe ve Rusça dersleri aldığı belirtilirken, 61 yaşındaki yöneticinin Türkçeyi akıcı konuştuğu vurgulandı.

CIA’nin kamuoyunu bilgilendirmek için yayınladığı belgelerde Haspel’in 2000’de Ankara’da görev aldığı için Türkçe öğrendiği ifade edildi.

CIA'nın ilk kadın başkanının CV'sinde Türkçe detayı! ile ilgili etiketler Türkçe gina haspel CIA Direktörü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.