Chromia (CHR) Coin nedir? Nasıl alınır?

Son dönemlerde kripto paralarda çeşitlilik hız kazandı. En çok araştırma yapılan kripto paralar arasında ise Chromia Coin (CHR) yer alıyor. Peki, Chromia (CHR) Coin nedir? Nasıl alınır? Ayrıntılar haberimizde...

Chromia, İsveçli Chromaway AB şirketi tarafından tasarlanan açık kaynaklı bir kamu blok zinciridir. Chroma belirteci (CHR), Mayıs 2019'da piyasaya sürüldü. Chromia blok zincirinin arkasındaki teknoloji, Chromaway AB tarafından kurumsal müşteriler için sağlanan bir çözüm olan 'Postchain' adlı daha önceki bir teknolojiden uyarlanmıştır. Peki, Chromia (CHR) Coin nedir? Nasıl alınır? Detaylar haberimizde... 

Chromia (CHR) Coin nedir? Nasıl alınır?

CHROMIA COIN NEDİR, NASIL ALINIR?

Chromia, Binance Smart Chain ve Ethereum için bağımsız bir Katman-1 blok zinciri ve EVM uyumlu Katman-2 geliştirmesidir. Mevcut dApp'leri geliştirmek ve ölçeklenebilirlik, gelişmiş veri işleme ve özelleştirilebilir ücret yapıları sağlayarak yeni nesil dApp'lerin oluşturulmasına izin vermek için tasarlanmıştır.

Blok zinciri, ilişkisel blok zinciri adı verilen benzersiz bir mimarinin yanı sıra Rell adlı özel bir programlama dili kullanır. Rell, SQL'e çok benzer şekilde kodlamak ve çalışmak üzere tasarlanmıştır; bu, geliştiricilerin ilişkisel bir veritabanının verimliliğiyle verileri depolarken ve işlerken blok zincirinin güvenliğinden ve değişmezliğinden yararlanmalarına olanak tanır.

Chromia'da çalışan her dApp, ana blok zincirine dayanan kendi yan zincirinde çalışır. Bu, her uygulamanın daha verimli bir şekilde ölçeklenmesini sağlar ve her uygulama geliştiricisine çeşitli ücret yapıları arasından seçim yapma özgürlüğü verir. Örneğin, bir uygulama kullanıcıların CHR'de (Ethereum veya Bitcoin'in çalışma şekline benzer şekilde) işlem ücretlerini ödemesini gerektirebilirken, başka bir uygulama, hesaplama gücünü rezerve etmek için yeterli CHR'yi stake edebilir ve kullanıcılarının hiçbir ücret ödemeden sınırsız işlem yapmasına izin verebilir.

 

 

 

Chromia (CHR) Coin nedir? Nasıl alınır? ile ilgili etiketler coin chromia coin
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.