CHP'nin RTÜK adayı usta gazeteci!

Meclis'te bugün AK Parti, CHP ve HDP'nin boşalan RTÜK üyelikleri için seçim yapılacak. CHP boşalan üyelik için Hürriyet'in eski okur temsilcisi Faruk Bildirici'nin adını belirledi. AK Parti'de Nurullah Öztürk'ün yeniden aday gösterileceği, HDP'nin ise Ali Ürküt'ün ismini belirlediği ileri sürüldü.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) AK Parti, CHP ve HDP’ye düşen üyelikler için bugün Meclis Genel Kurulu’nda seçim yapılacak.

CHP, RTÜK üyeliği için parlamentoda yapılacak oylamada kendi kontenjanından gazeteci Faruk Bildirici'yi aday göstermeye karar verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin kontenjanından RTÜK üyeliğine aday gösterme düşüncesini iletmek üzere dün deneyimli gazeteci Faruk Bildirici’yi görüşmeye davet etti. Görüşmede partisinde oluşan kararı Faruk Bildirici’ye iletti.

Hürriyet’ten ayrıldıktan sonra ‘medya ombudsman'’ başlığıyla medyadaki yayınları gazetecilik kriterleri açısından ele alan Bildirici, Kılıçdaroğlu’nun kendisine yaptığı teklifi kabul etti.

CHP’nin ikinci RTÜK üyesi adayının ise mevcut üye İlhan Taşçı olduğu belirtildi.

AK PARTİ ÇOĞUNLUĞU KAYBEDİYOR

AK Parti’nin mevcut üye Nurullah Öztürk yeniden aday göstereceği öğrenilirken yapılacak seçimin ardından 9 üyelikten 5’ini elinde bulunduran AK Parti çoğunluğunu kaybetmiş olacak.

HDP 2 YIL SONRA RTÜK’E ÜYE VERECEK
15 Temmuz’da görev süresi dolan üç RTÜK üyesi için bugün Meclis Genel Kurulu’nda, AK Parti, CHP ve HDP grubunun önerdiği isimler için seçim yapılacak.

Edinilen bilgiye göre HDP RTÜK üyeliği için Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt’ü önerecek. Böylece HDP de yaklaşık iki yılın ardından RTÜK’e üye vermiş olacak.

FARUK BİLDİRİCİ KİMDİR?
Faruk Bildiri 10 Kasım 1956 yılında Gaziantep, Nizip’te doğdu.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Gazeteciliğe, Haziran 1980’de Cumhuriyet’te başladı. 12 Eylül askeri döneminde sıkıyönetim ve eğitim muhabirliği, 1983 seçimlerinden sonra da Başbakanlık, ANAP ve parlamento muhabirliği yaptı. Bir süre Haber Müdürlüğü görevinde bulunduğu Cumhuriyet’ten, Nisan 1992’de ayrıldı.

Sabah Gazetesi’nde beş ay süren parlamento muhabirliğinden sonra Ekim 1992’de Hürriyet’e geçti. Yaklaşık beş yıl Hürriyet Ankara Büro Şefi olarak görev yaptı. Bu dönemde yazı dizileri hazırladı; portre yazıları kaleme aldı. Araştırma kitapları yayınladı.

Bir süre yine Hürriyet’te araştırmacı-yazar olarak çalıştıktan sonra Mart 2002’de Ankara Temsilci Yardımcılığı’na getirildi. 2002-2003 yıllarında Tempo dergisinde “Kırlangıç Yuvası” köşesinde yazdı. 31 Ağustos 2004- 14 Mart 2005 tarihleri arasında “Anlatsam Roman Olur” başlığıyla Hürriyet gazetesinde gerçek yaşam öyküleri kaleme aldı. Bu dizide kaleme alınan öykülerden hareketle hazırlanan aynı adlı televizyon programı Kanal D’de yayınlandı.

TV8’de “Çuvaldız” (1999-2001), Cine-5’te “Üç artı Bir”, Tv 8’de “Nerede kalmıştı?” (2009) adlı programlar yaptı. Hürriyet Pazar’da “Puzzle portreler” başlığıyla yayınlanan portre söyleşileri hazırladı.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nda, üç dönem “Araştırmacı gazetecilik” dersleri verdi. Konuk öğretim görevlisi olarak Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de iki dönem (2014-2015) “Parlamento muhabirliği” dersine girdi.

19 Nisan 2010 tarihinden itibaren de yaklaşık dokuz yıl Hürriyet’in Okur Temsilciliği (Ombudsman) görevini yürüttü.

CHP'nin RTÜK adayı usta gazeteci! ile ilgili etiketler AK Parti CHP MHP HDP RTÜK
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.