CHP'nin Mersin mitingi öncesi "silahlı" gerilim!

CHP'nin yarın Mersin'de düzenlemeyi planladığı miting öncesinde korkutan gelişmeler yaşandı. AK Parti ve CHP'li gençler arasında yaşanan gerilim miting öncesinde endişeye neden oldu.. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi yaşananları köşesine taşırken, taraflara sağduyu çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Haydi meydana" sözleriyle başlatacağı bölgesel mitinglerin ilki 4 Aralık’ta Mersin’de düzenlenecek.

CHP, miting öncesinde, Mersin ve çevre illerde geniş kapsamlı bir hazırlık yürütülüyor. Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Veli Ağbaba ve Ali Öztunç’un koordine ettiği çalışmalara bölge milletvekilleri de katılıyor.

MERSİN’DE NELER OLUYOR?

Diğer yandan Mersin mitingi konusunda Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den çok çarpıcı uyarılar geldi.

CHP’nin Mersin mitingi öncesinde kendisini tedirgin eden bir gerilim yaşandığını aktaran Selvi, "Belediye Meclisi toplantısında Çamlıbel Balıkçı Barınağı konusunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammed Gültak arasında bir tartışma yaşanıyor. Şimdi bu tartışmanın detaylarına girmek istemiyorum. CHP ve AK Parti gençlik kollarından bir grup genç Belediye Meclisi’ne gelerek olaya karışıyor. Anlayacağınız gerilim tırmanıyor. Ama asıl olaylar da ondan sonra çıkıyor." dedi.

SİLAH İDDİASI

Tartışma sırasında ortadan kaybolan bir silahtan bahseden Hürriyet yazarı, yaşananları şöyle anlattı;

"Belediye Meclisi toplantısının çıkışında iri yarı birisi AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ın üzerine yürüyor. Gerginliği önlemek için araya giren Akdeniz Belediye Başkanı’nın koruması daha sonra karakolda verdiği ifadesinde, şahsı olay yerinden uzaklaştırmak için beline dokunduğunda sert bir cisim olduğunu hissettiğini ama bunun silah olup olmadığını bilmediğini söylüyor. Olaya polis müdahale ediyor. Silah bulunamıyor. Ama kargaşa sırasında, ”Sonunda hepsine ateş edeceğim” diye bir ses kaydı bulunuyor. Dilerim doğru değildir.

Bu olayla ilgili olarak hem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le hem de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammed Gültak’la konuştum. İfade tutanaklarını okudum, video görüntülerini izledim."

CHP'Yİ "AMAN HA DİKKAT" DİYE UYARDI

Yarın CHP’nin Mersin mitingi öncesinde yaşanan bu gerilime değinme ihtiyacı hissettiğini dile getiren Selvi, "Tüm taraflara sağduyu çağrısı yapmak istiyorum. Çünkü yarın CHP mitingi var. Siyasi partilerin mitingleri demokrasi bayramı gibidir. Bu mitingin de huzur içinde yapılmasını ve Mersin’i gerecek, Türkiye’yi rahatsız edecek bir olaya meydan verilmemesini diliyorum." diye yazdı.

CHP'nin Mersin mitingi öncesi "silahlı" gerilim! ile ilgili etiketler CHP Mersin Kemal Kılıçdaroğlu Abdulkadir Selvi silah