CHP'nin Gül aşkı muhalif cepheyi karıştırdı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 24 Haziran 2018'de yapılacak seçimlerde aday olacağı yolundaki iddiayı değerlendirdi. Öte yandan Ankara kulislerinden yansıyan havaya göre, Abdullah Gül ismi muhalif cephede gitgide bir kriz haline dönüşüyor...

Selvi, "Gül’ün, manifesto gibi bir açıklama ile ortaya çıkması planlanıyor. Parlamenter sisteme dönüşü vaat edecek olan Gül’ün, ekonomi yönetimi ağırlıklı olmak üzere alternatif Bakanlar Kurulu ve yeni anayasa taslağı ile çıkması bekleniyor" dedi.

Selvi, "Ankara Abdullah Gül'e kilitlendi" başlığıyla yayımlanan yazısında, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gül arasında geçen görüşmeyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Gül’ün, görüşmede Cumhurbaşkanı adaylığına yakın bir profil çizdiği ifade ediliyor. Hatta daha öncekilere göre daha kararlı olduğu dikkati çekiyor. Davutoğlu, 30 Ocak günü AK Parti grubuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte geldiği için, bu görüşme şaşkınlık meydana getirdi."

ABDULLAH GÜL ÇATLAĞI

Öte yandan Ankara kulislerinde CHP içerisinde ve İYİ Parti'de Abdullah Gül ile ilgili ciddi bir rahatsızlık yaşandığı öne sürüldü. Hatta bazı CHP'li vekillerin, Gül'ün ortak aday olarak açıklanması halinde istifa edeceklerini açıkça duyurdukları öğrenildi. İYİ Parti içerisinde ise Akşener'in Gül lehine geri çekilmesiyle ilgili görüşü sert şekilde reddettiği ve bir aday dayatmasını yakışıksız buluruz mesajını muhataplarına ilettiği ifade edildi. 

Bu arada CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ise bugün Akşener ile görüşmesinde bir kez daha kendisine Gül teklifini ileteceği ve adaylıktan çekilmesini isteyeceği belirtildi. 

CHP'nin Gül aşkı muhalif cepheyi karıştırdı! ile ilgili etiketler Abdullah Gül CHP İYİ Parti aday 24 haziran
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.