"CHP'nin gen haritası 'Köpek' ile temas etmiş

Gazeteci Naci Taban, sosyal medya hesabından CHP'lileri çok kızdıracak bir paylaşım yaptı. Taban, "CHP'nin gen haritası tarihte bir yerlerde Sadettin Köpek ile mutlaka temas etmiş olmalı." dedi. Diriliş Ertuğrul dizisinde Türk izleyicisinin tanıdığı Sadettin Köpek, rakip gördüğü komutanları ve devlet adamlarını öldürttüğü için yönetim zaafı yaşayan Selçuklu Devleti, Kösedağ savaşında Moğollar karşısında yenilgiye uğradı. Selçukluların çöküşü de bu savaştan sonra oldu...

Gazeteci Naci Taban sosyal medya platformu Twitter hesabından CHP'lileri kızdıracak bir paylaşımda bulundu.

"CHP'nin gen haritası tarihte bir yerlerde Sadettin Köpek ile mutlaka temas etmiş olmalı." diyen Taban, günlerce yapılacak bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu.

Reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinde yaptığı hainlikler sembolük olaylarla anlatılan Sadeddin Köpek, hırsı yüzünden yaptığı eylemlerin sonucunda önce kendi sonunu, sonra da Selçuklu'nun sonunu hazırlamış bir vezir.

"CHP'nin gen haritası 'Köpek' ile temas etmiş

SAADETTİN KÖPEK KİMDİR?

Sadettin Köpek, Anadolu Selçuklu Devleti'nin son dönemlerinde hüküm süren 1. Alaeddin Keykubad ve 2. Gıyaseddin Keyhüsrev'in vezir olarak görev yapan, devlet yönetiminde büyük gücü olan bir kişiydi.

Köpek, 1. Alaeddin Keykubad döneminde emir olarak görev yaptı. Sultan Alaaddin Keykubad'ın ölümünün ardından oğulları arasında çıkan taht kavgasında 2. Gıyaseddin Keyhüsrev'in tarafını tuttu. Gıyaseddin Keyhüsrev'in tahta çıkmasında büyük rolü olan Köpek'in 1. Alaeddin Keykubad'ın zehirlenerek öldürülmesi ile veliahtı İzzeddin Kılıç Arslan'ın tahka çıkmasının engellenmesinde önemli bir oynadığı tarihçilerin ortak görüşüdür.

Desteklediği 2. Gıyaseddin Keyhüsrev'in tahta çıkmasından sonra devlet içindeki gücü iyice artan Köpek, kendisi için tehdit ve rakip gördüğü önemli devlet adamlarını, komutanları ve kişileri çeşitli sebeplerden öldürttü. Devlet içinde onun yerine gelebilecek rakibi kalmayan Köpek, Anadolu Selçuklu tahtına geçmek için kendisiyle ilgili Selçuklu prensi olduğu yönünde söylentiler yaydı. 

"CHP'nin gen haritası 'Köpek' ile temas etmiş - Resim : 2

Kendisini Selçuklu şehzadesi olarak kabul ettirmeye çalışan Köpek'in çok güçlendiğini fark eden 2. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1239 yılında öldürtüldü.

Ancak Köpek'in devlet idaresindeki birçok becerikli komutan ve yöneticiyi öldürtmesi nedeniyle Anadolu Selçuklu Devleti, 1243 yılında gerçekleşen Kösedağ Savaşı'nda Moğollar karşısında yenildi. Bu savaşın ardından Anadolu Selçuklu Devleti çöktü.

"CHP'nin gen haritası 'Köpek' ile temas etmiş ile ilgili etiketler CHP Selçuklu Naci Taban sadettin köpek anadolu selçuklu 2. gıyaseddin keyhüsrev alaeddin keykubad
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.