CHP'nin deprem üzerinden yaptığı kara propaganda ifşa oldu: Sözcü gazetesi manipülasyona arka çıktı

CHP Milletvekili Alpay Antmen'in deprem felaketi üzerinden yaptığı kara propaganda ifşa oldu. Antmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “İskenderun'un riskli bölge ilan edilmesine” karşı çıktığını iddia etmişti. Hatta Sözcü gazetesi de CHP'li vekilin arkasında durarak manipülasyonu manşetine taşıdı. Fakat işin aslı ortaya çıktı.

CHP Milletvekili Av. Alpay Antmen, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, "Bu Cumhurbaşkanlığı kararını her vatandaşa ulaştırın! Depremde binlerce insanımızı kaybettiğimiz Hatay İskenderun'da afet riski altında alan ilan edilen bölge kararının tam bir yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırıldığı kararname. Demek ki deprem kader değilmiş. Çünkü deprem cinayetleri de politiktir!" diyerek Cumhurbaşkanlığı kararnamesini paylaştı. Aşağıda görülen kararnameyi paylaşan Antmen, riskli alan kararının iptal edilmesinin bütün sorumluluğunu Cumhurbaşkanlığına yüklemişti. Fakat işin aslının çok farklı olduğu ortaya çıktı.

CHP'nin deprem üzerinden yaptığı kara propaganda ifşa oldu: Sözcü gazetesi manipülasyona arka çıktı

2013'TE 'RİSKLİ ALAN' KARARI ALINDI

Hatay'daki 6 mahallenin riskli alan ilan edilmesine dair ilk karar bakanlık tarafından 2013 yılında alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İskenderun'da 6 mahalle için 23/8/2013 tarihli ve 5185 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2'nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 16/9/2013'te aldığı kararı uygulamaya koydu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KARARINA İTİRAZ EDİLDİ

Ancak riskli alanlardan birisi olan İskenderun-Meydan Mahallesi muhtarı Ramazan Güneş, Bakanlar Kurulu tarafından alınan ve belediye tarafından yürütülecek olan yıkım ve yeniden imar edilecek olan 6 mahalleye yönelik kentsel dönüşüm projesini 25 Kasım 2015 tarihinde yargıya taşıdı. Danıştay 14 daire başkanlığına yürütmeyi durdurmak için dava açtı. Bölgede bazı gruplar, 6 mahalleyi örgütleyerek kentsel dönüşüme direniş mücadelesi başlattı.

 CHP'nin deprem üzerinden yaptığı kara propaganda ifşa oldu: Sözcü gazetesi manipülasyona arka çıktı - Resim : 2

KARAR MAHKEME TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ

Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş tarafından 6 mahalle adına açılan dava 5 yıl sürdü ve idare mahkemesi tarafından 04.10.2017 günü, Bakanlar Kurulu tarafından alınan yıkım ve Kentsel Dönüşüm Kararı'nı iptal etti.

İdare Mahkeme tarafından iptal edilen yıkım kararının ardından Bakanlar Kurulu bu karara itiraz etti ve söz konusu 6 mahalleyi yeniden Riskli Alan ilan etti.

CHP'nin deprem üzerinden yaptığı kara propaganda ifşa oldu: Sözcü gazetesi manipülasyona arka çıktı - Resim : 3

 

14 Aralık 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanan bu kararın arıdndan 6 mahalle tekrar karara itiraz etti. Bakanlar Kurulu tarafından yıkım kararını iptal eden idari mahkemenin kararına yapılan itiraz ve 14 Aralık 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanan mükerrer kararla birlikte yeni yargı süreci başladı.

 CHP'nin deprem üzerinden yaptığı kara propaganda ifşa oldu: Sözcü gazetesi manipülasyona arka çıktı - Resim : 4

KENTSEL DÖNÜŞÜM KARARI DANIŞTAY TARAFINDAN KALDIRILDI

Yargı süreçleri 2022 yılında tamamlandı ve Danıştay davaya son noktayı koyarak Bakanlar Kurulu Kararını iptal etti. Mahkeme kararları kesinleşince de Cumhurbaşkanlığı riskli alan kararını iptal etmek zorunda kaldı.

CHP'nin deprem üzerinden yaptığı kara propaganda ifşa oldu: Sözcü gazetesi manipülasyona arka çıktı - Resim : 5

 

MEYDAN MAHALLESİ MUHTARININ SÖZLERİ

Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş 2022 yılında bir paylaşımda yargı sürecini şu şekilde anlatmıştı:

"Mahallemiz 2013 yılında bakanlar kurulu kararı ile riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüme geçirilmişti. Meydan mahallesi muhtarlığı olarak 2015 yılında Danıştay 14 daire başkanlığına yürütmeyi durdurma ile ilgi dava açtım. Yaklaşık 5 yıl süren dava neticesinde, Danıştay lehimize karar vererek yürütmeyi durdurup kentsel dönüşümü iptal etmişti. Mahallemiz tekrar bakanlar kurulu kararı ile kentsel dönüşüme geçirilmişti. Meydan mahallesi muhtarı ve İskenderun Meydan Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı olarak mahallemizin durumunu izah ederek sıkıntıları arz ettiğim, belediye başkanımızın ve vekilimizin uzun uğraşları sonucunda bugün itibarı ile Resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Meydan mahallemiz riskli alandan çıkarılmıştır."

CHP'nin deprem üzerinden yaptığı kara propaganda ifşa oldu: Sözcü gazetesi manipülasyona arka çıktı - Resim : 6

SÖZCÜ DE BU MANİPÜLASYONA ORTAK OLDU

CHP Milletvekili Av. Alpay Antmen'in paylaştığı kararname ile Cumhurbaşkanının bu kararı tek başına verdiği yönündeki imanın aslı ortaya çıktı. Olayın gerçek yüzü ortaya çıkınca CHP'li Antmen'e tepki yağmaya başladı. Fakat Sözcü gazetesi, gerçekler ortada olmasına rağmen, bu kara propagandaya ortak oldu ve "Erdoğan'ın geçen yıl çıkardığı kararnameye göre, deprem bölgesi riskli değilmiş" manşetini attı.

CHP'nin deprem üzerinden yaptığı kara propaganda ifşa oldu: Sözcü gazetesi manipülasyona arka çıktı ile ilgili etiketler Sözcü deprem Cumhurbaşkanı CHP
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.