CHP'liler yine AK Parti adayına oy verdi

İzmir'in Menemen ilçesinde salt çoğunluğa sahip olmasına rağmen parti üyesi olan üç Belediye Meclis üyesinin AK Parti'nin adayına oy vermesi sonrası belediye başkanlığını AK Parti'ye kaptıran CHP, benzer bir krizi Torbalı'da yaşıyor.

Torbalı’nın CHP'li Belediye Başkanı İsmail Uygur’un ölümünün ardından yeni belediye başkanının belirlenmesi için seçim yapıldı.

İz Gazete'den Gizem Taban'ın haberine göre; CHP’nin 18, AK Parti’nin 10, MHP’nin 2, DEVA Partisi’nin 1 meclis üyesinin bulunduğu Torbalı Belediye Meclisi’nde yeni belediye başkanı gizli oylamayla seçiliyor.

CHP'Lİ ADAY MECLİS ÜYESİ SAYISINDAN DÜŞÜK OY ALDI

İlk turu sonuçlanan oylamada CHP'nin adayı Mithat Tekin partisinin belediye meclis üyesi sayısından düşük bir oy olan 16'da kalırken, AK Parti'nin adayı Özgür Erman Çağlar AK Parti ve MHP'nin toplam meclis üyesi sayısından üç oy fazla alarak 15 oya ulaştı.

DEVA PARTİLİLER: CHP'Lİ ADAYA DESTEK VERECEĞİZ

Deva Partili üye CHP'nin adayına destek vereceğini açıklarken, CHP'nin firesi bu durumda yine üçe ulaşıyor.

Seçimin ilk iki turunda üye tam sayısının üçte ikisi ve üçüncü oylamada salt çoğunluk aranacak.

CHP'liler yine AK Parti adayına oy verdi ile ilgili etiketler CHP Menemen Torbalı Belediye
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.