CHP'liler 'utanç' nedeniyle Ordu'da

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Ordu eski Valisi Seddar Yavuz'a hakaret ettiği iddiası ile açılan davanın yeni duruşması bugün. Duruşma için Ordu'ya giden CHP'li heyet arasında bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Torun, bu davayı 'utanç' ve 'ayıp' sözleri ile tanımladı. Öte yandan duruşmada İmamoğlu 7 bin 80 TL para cezasına çarptırıldı.

İstanbul seçimleri öncesindeki kampanya sürecinde Ordu'ya giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dönemin Ordu Valisi Seddar Yavuz'a hakaret etmişti. 

Yavuz, bu sözler üzerine İmamoğlu'na dava açmış ve mahkemede olay anına ilişkin video kaydı yayınlanmıştı. Kaydı izleyen hakim, İmamoğlu'nun, Yavuz'a yönelik 'Vali itlik yapmıştır' dediğinin duyulduğunu tutanağa geçirtmişti.

İşte İmamoğlu'nun sözlerinin en net duyulduğu o görüntü:

"BASİTLİK DEDİ" SAVUNMASI

İmamoğlu'nun avukatı ise, müvekkilinin sesinin mitingler nedeniyle kısık olduğunu, bu nedenle yanlış anlaşıldığını savunup "Boğaz pastili de kullanıyordu. 'Vali itlik yapmıştır' diye bir ifade duymadım. 'Basitlik yapmıştır' demiştir." ifadesini kullanmıştı.

İmamoğlu hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasının talep edildiği o davanın yeni duruşması bugün Ordu'da görüldü.

SEYİT TORUN DA ORDU'DA: AYIBIN TAKİPÇİSİYİZ

Duruşma için Ordu'ya giden CHP'li heyetin arasında bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Torun,  paylaşımında "İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun Ordu ziyaretinde yaşanan VIP utancının üzerine, Ordu Adliyesi’nde örgütümüz, Baro Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek ile davayı bekliyoruz. Hukuk ve siyaset adına yaşanan bu ayıbın takipçisiyiz." açıklamasında bulundu.

 

KARAR ÇIKTI: 7 BİN 80 TL PARA CEZASI

Davanın yedinci duruşmasında İmamoğlu hakkında karar verildi. İmamoğlu, 7 bin 80 TL para cezasına çarptırıldı.

 

CHP'liler 'utanç' nedeniyle Ordu'da ile ilgili etiketler CHP Ordu Ekrem İmamoğlu Vali dava Seddar Yavuz
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.