CHP'li vekiller Meclis'te Bakan Soylu'yu Las Tesis ile protesto etti

CHP'li kadın milletvekilleri Meclis'te Bakan Soylu'ya tepki olarak Las Tesis dans ile protesto etti.

Şili'deki kadınlar tarafından gerçekleştirilen Las Tesis danslı protestosu Meclis'e taşındı. CHP'li kadın milletvekilleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Las Tesis ile protesto etti.

Kadınların engellenen Las Tesis dans protestosu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşı Meclis’te gerçekleştirildi.

Oturum esnasında CHP Milletvekili Sera Kadıgil’in eylemi başlattığı anlarda TBMM TV canlı yayındaydı.

Meclis'te CHP sıralarında oturan kadın milletvekilleri polis müdahalesini protesto etmek için kadınların gözaltına alınmasına neden olan sözleri tekrarlayarak sıralara vurdu. Kadın vekiller mor fular takarken arka sıralarda oturan CHP'li vekillerin ellerinde cinayete kurban giden kadınların resimlerinin olduğu da görüldü.

CHP'li vekiller Meclis'te Bakan Soylu'yu Las Tesis ile protesto etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Eğer bunları söyleyerek, bu mesele çözülecekse, Meclis’te duysun, eğer meclis bunları söylemeye devam etsinler derse, kanuna, Anayasa’ya rağmen en geniş yetkimi kullanacağım” dedi.

 

2020 Merkezi Yönetim bütçe be 2018 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerine katıldı. CHP İstanbul milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü’nün Las Tesis dansına yönelik sorusuna cevap verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadınların herkesin acısı olduğunu söyleyerek, “Eğer bunları söyleyerek, bu mesele çözülecekse, Meclis’te duysun, eğer meclis bunları söylemeye devam etsinler derse, kanuna, Anayasa’ya rağmen en geniş yetkimi kullanacağım. Tecavüzcü, öldüren sensin, polisler, hakimler, devlet ve başkan. Biz dans etmeye veya bir meseleyi gündeme getirmek için sivil toplum örgütlerinin kadın meselsi, cinayetler konusunda biz ne söyleyebiliriz? Türkiye’nin şuandaki yasaları Avrupa Birliği yasaları standardı veya biraz üzerindedir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP kadın milletvekillerinin eylemine ilişkin, “Polis alması gereken tedbirleri almadığı için, parlamento çıkarması gereken yasaları çıkarmadığı için, hakim canına okuduğumu bir kravatına indirim yaptığı için ve bütün Türkiye'den bahsediyorsak, İstanbul Sözleşmesi varken, ona uyumlu yasalar çıkarmadığı için” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, “Türkiye’de polise, hakime, başkana tecavüzcü veya öldüren demeyi gerektirmiyor” ifadelerini kullandı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, hakimler, emniyet güçlerinin hukukun gereğini yerine getirdikleri için telin edilmelerine kabul etmediklerini ve reddettiklerini söyledi.

CHP'li vekiller Meclis'te Bakan Soylu'yu Las Tesis ile protesto etti ile ilgili etiketler CHP TBMM protesto las tesis bakan soylu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.