CHP’li Sezgin Tanrıkulu'dan skandal 1915 paylaşımı!

HDP’li Garo Paylan’ın 24 Nisan 1915’e yönelik skandal hamlesinin ardından CHP’li Sezgin Tanrıkulu da benzer bir skandala imza attı. Tanrıkulu, “107 yıl önce 24 Nisan 1915’te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul’da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara’ya sürüldü ve zorla kaybedildi” dedi.

HDP'li Garo Paylan'ın 1915'teki sözde soykırım hakkında TBMM'ye kanun teklifi vermesi büyük tepki çekmişti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Paylan'ın sözde Ermeni soykırımının tanınmasını içeren kanun teklifini, içtüzük hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle iade etmişti.

Paylan'a tepkiler devam ederken CHP'li Sezgin Tanrıkulu da skandal bir açıklamaya imza attı. Tanrıkulu, sosyal medya hesabından "107 yıl önce 24 Nisan 1915'te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul'da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara'ya sürüldü ve zorla kaybedildi. Kötülüğün miladı ile olan bu tarihle yüzleşmeden gerçek adalet sağlanamaz" şeklinde bir paylaşım yaptı.

 

 

 

CHP’li Sezgin Tanrıkulu'dan skandal 1915 paylaşımı! ile ilgili etiketler CHP HDP Sezgin Tanrıkulu garo paylan 1915 olayları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.