CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Gezi Parkı davası hakimlerini tehdit etti: Çok yakında hesap soracağız

Gezi Parkı davasında Osman Kavala'nın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüs" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ayşe Mücella Yapıcı'nın da aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanık ise 18'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, adliye önünde hakim ve savcılara tehditler savurdu.

İstinaf mahkemesinin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden görülen 17 sanıklı Gezi Parkı ana davasında mahkeme heyeti, oy çokluğuyla Osman Kavala'nın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüs" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Ayşe Mücella Yapıcı'nın da aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanık ise "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüse yardım" suçundan 18'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

"ÇOK YAKINDA HESAP SORACAĞIZ"

Kararın ardından adliye önünde açıklama yapan isimlerden CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Gezi Parkı davası hakim ve savcılarına tehditler savurdu. Tanrıkulu, "Çok yakında bu hakimlerin, savcıların hepsinden hesap soracağız" dedi.

"BU KARARI REDDEDİYORUZ"

Taksim Dayanışması adına konuşan Akif Burak Atlar, "Adalet adına, hukuk adına, demokrasi adına; memleket tarihine kapkara bir leke olarak geçecek bir gündeyiz. Ortada hiçbir delil olmamasına rağmen, ortada hiçbir suç, hiçbir kanıt, hiçbir emare bulunmamasına rağmen arkadaşlarımız tutuklandı. Bizler, adalete inanan, demokrasiye inanan, hukukun üstünlüğüne inanan bu memleketin kurumları olarak, bu memleketin demokrasi güçleri olarak bu kararı reddediyoruz" açıklamasını yaptı.

 

 

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Gezi Parkı davası hakimlerini tehdit etti: Çok yakında hesap soracağız ile ilgili etiketler Osman Kavala Sezgin Tanrıkulu gezi parkı davası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.