CHP'li Öztrak "Lozan Türkiye'nin tapusudur" dedi: Dedesi Lozan'ı eleştirdi!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Lozan Anlaşması için "Türkiye'nin tapusu" ifadelerini kullandı. Ancak Öztrak'ın dedesinin yıllar önce Lozan'ı en ağır eleştirenler arasında olduğu ortaya çıktı.

Lozan Barış Antlaşmasıyla ilgili "Cumhuriyetimizin tapu senedi #Lozan'ın yıl dönümünde, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Lozan'ın mimarı İsmet İnönü ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarına saygıyla..." paylaşımı yaparak Lozan'a sahip çıkan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın dedesinin Lozan'ı çok ağır eleştirdiği ortaya çıktı. 

CHP'li Öztrak "Lozan Türkiye'nin tapusudur" dedi: Dedesi Lozan'ı eleştirdi!

FAİK ÖZTRAK'IN DEDESİNDEN LOZAN'A AĞIR ELEŞTİRİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın dedesi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TBMM'deki görüşmelerde Lozan'ı en ağır şekilde eleştirenlerin arasında yer almış ve ret oyu vermişti.

Öztrak'ın dedesi'nin  21 Ağustos 1923 günü Meclis tutanaklarına yansıyan konuşmalarında Lozan için; "Maalesef Misak-ı Milli'mizi hiçbir suretle memnun edecek derecede olmadığı gibi ona dair bir kelimeyi de muhtevi değildir" ifadelerini kullandı.

CHP'li Öztrak "Lozan Türkiye'nin tapusudur" dedi: Dedesi Lozan'ı eleştirdi! - Resim : 2

CHP'li Öztrak "Lozan Türkiye'nin tapusudur" dedi: Dedesi Lozan'ı eleştirdi! - Resim : 3

CHP'li Öztrak "Lozan Türkiye'nin tapusudur" dedi: Dedesi Lozan'ı eleştirdi! - Resim : 4

CHP'li Öztrak "Lozan Türkiye'nin tapusudur" dedi: Dedesi Lozan'ı eleştirdi! - Resim : 5

 

CHP'li Öztrak "Lozan Türkiye'nin tapusudur" dedi: Dedesi Lozan'ı eleştirdi! ile ilgili etiketler Faik Öztrak Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak chp sözcüsü Lozan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.