CHP'li Recep Gürkan'ın skandal görüntülerine suç duyurusu!

15 Temmuz Derneği, CHP Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın skandal görüntüleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Edirne Belediye Başkanı ve CHP'nin Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan'ın 15 Temmuz hain FETÖ'cü darbe girişimini kutladığı görüntüler Türkiye'de deprem etkisi yarattı.

Recep Gürkan'ın, 15 Temmuz 2016'daki FETÖ'cü darbe girişiminde asker üniformasına bürünmüş hainlerin şerefine kadeh kaldırdığı ortaya çıktı.

Güneş gazetesinin yayınladığı o görüntülerde; darbe sırasında türkü barda 'Gündoğdu Marşı'nı söyleyerek darbeciler için kadeh kaldıran Gürkan, "darbeden haberdar olduğu" yönünde ifadeler de sarf etti.

"YAZIKLAR OLSUN"

CHP'li Gürkan'ın bu sözlerine kamuoyunda tepkiler çığ gibi büyürken SuperHaber 15 Temmuz Derneği Başkanı A. Tarık Şebik ile skandal görüntüleri konuştu.

Recep Gürkan'ın şehit ailelerini ve gazileri rencide ettiğini belirten Şebik, "Siz bu topraklarda siyaset yapacaksınız, %99'u Müslüman olan bir toprak üzerinde siyaset yapma itibarınızı bu noktada geleceğe taşıma gayretiniz var ve siz elinizde kadehle... Bakın çok enterasan elinizde kadehle, 15 Temmuz gecesi yani 251 şehidin olduğu 2 binden fazla gazinin olduğu o hain alçakların helikopterden tanklardan, o silahlardan gelen mermilerden dolayı vefat eden, gazi olan insanların yaşadığı o acı gün elinizde, kadehle yani bu toprakların hiçbir şekilde yakınından geçmeyen o hal ve hareketle "şerefe" diyeceksiniz... Ve biz bunu 36 yıl evvel de gördük ma o gün bilmiyorduk diyeceksiniz... En hafif tabirle diyorum ki yazıklar olsun!" şeklinde konuştu.

CHP'li Recep Gürkan'ın skandal görüntülerine suç duyurusu!

15 TEMMUZ DERNEĞİ O GÖRÜNTÜLERE KAYITSIZ KALMADI

"Batsın sizin böyle siyasetiniz, batsın sizin bu anlayışınız, sizin bu algınız" diyerek CHP'li siyasetçiye tepkisini gösteren 15 Temmuz Derneği Başkanı A. Tarık Şebik dernek olarak konuyu yargıya taşıdıklarını da SuperHaber'e açıkladı.

Şebik sözlerini şöyle sürdürdü;

"Şunu söylemek lazım Cumhurbaşkanımız yaklaşık 16 yıldır bu ülke insanına neyi kazandırmış oldu? Ben bunu 15 Temmuz da gördüm. Özgüvenini kazandırdı. Ve bu hain alçaklar yani o darbeci hainlerin atığı diyorum bunlara.

İşbirlikçilerin çok az bir kısmı kaldı artık diyorum. Bunlarada biz bu 15 Temmuz'da nasıl gösterdiysek şimdi de beraberde nasıl gördünüz yaşadınız on binlerin geldiği bir protesto gösterisi, bir eylem, bir suç duyurusu gerçekleştirildi.

Tabii burada şunu göstermek istedik aslında; hiç kimse 15 Temmuz ruhuyla 15 Temmuz'da verdiğimiz o cesarete, 15 Temmuz'da o kalkışmaya karşılık silaha, G3 mermisine, helikopter mermisine hakikaten çıplak elle vücudumuzla verdiğimiz mücadeleyi yok sayacak.

Kim olursa olsun biz 15 Temmuz Derneği olarak karşısında olduğumuzu o ruhu incitecek bu ailelerimizi üzecek her km olursa olsun onun karşısında olduğumuzu göstermek için biz bu mutlaka her türlü söylemin karşısında olucaz. Ve hamdolsun ne zaman böyle bir söylem olduysa milletimiz 15 Temmuz'da verdiği o direnişin o cesaretin çok daha kuvvetli bir şekilde adliye salonlarında bu insanların kurumları nerdeyse yaptığımız protestolarda o kurumların önünde bizle beraber olarak vermeye devam ediyor.

Son sözüm şu olsun isterim; 15 Temmuz Türkiye'nin değil dünya için bir milat. Niye? İnsan Hakları diyen, demokrasi diyen kim varsa gördük ki 15 Temmuz'da bu Batı medeniyeti dediğimiz zihniyetin çöküşüne hep birlikte şahit olduk. Niye? 15 Temmuz'da öyle bir millet vardı ki ecdadından tevarüs eden o mirasını meydanlarda, o mirasını tankın helikopterin karşısında korkusuzca göstermiş oldu.

Rabbim bize bir daha böylesine acı günler yaşatmasın ama rabbim bu toprakları kahramansız bırakmasın. Ben hem eyleme geldiğiniz için, hem bu röportajı alıp bu olayı devam ettiriyor olmanızdan dolayı ben hasseten? teşekkür ediyorum. Gerek CHP'nin Edirne Belediye Başkanı Adayı ve şuan malumunuz Belediye Başkanı bu gibi kişilerin biz her zaman sizlerle çünkü basın çok önemli bunda. Basınla STK'sıyla, siyasetçisiyle yani kalbi bu vatan için millet için atan siyasetçisiyle biz her zaman bu zihniyetin karşısında olduk, olmaya devam edicez."

Haber: Gizem Er - Kamera ve kurgu: Merve Şanlı

 

 

 

CHP'li Recep Gürkan'ın skandal görüntülerine suç duyurusu! ile ilgili etiketler CHP 15 Temmuz 15 Temmuz darbe girişimi Recep Gürkan
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi tutuklandı.