CHP'li Faik Öztrak'tan ittifak açıklaması!

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. MYK sırasında kürsüye gelen parti sözcüsü Faik Öztrak, "yerel seçimde CHP'nin ittifak arayışı var mı?" sorusuna "Gündemimizde kesinlikle ittifak yok" cevabını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşen Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı sürerken yaptığı açıklamaya, Batman ve Hakkari'de şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dileyerek başladı.

Faik Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP arasında ittifak gündemde. CHP'nin de bir ittifak arayışı var mı? Özellikle HDP ile bir ittifak olabilir mi?" sorusuna Öztrak, "CHP olarak bizim iddiamız var, biz diyoruz ki 'Belediyeciliği biz biliriz.' Bu nedenle biz bu seçimlere, tabanda mutabakatı sağlayacak, bundan önceki seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisine, MHP'ye, diğer partilere de oy vermiş seçmenlerin de oyunu alabilecek, halkın belediye başkanlarıyla çıkacağız. Gündemimizde ittifak yok. Ben bunu söylüyorum, diyorlar ki 'Yarım ağızla söylediler.' O zaman yarım ağızla söylediğimi düşünenler dudaklarımı okusun, gündemimizde kesinlikle ittifak yok." yanıtını verdi.

"CHP İKTİDARININ KORKUSUNA KAPILMIŞ SESLER"
Bu yerel seçimleri, Türkiye'nin kaderi bakımından en önemli seçimlerden biri olduğunu düşündüklerini belirten Öztrak, "Tek adam parti devleti rejiminin sınırsız, keyfi, frensiz bir şekilde ilerlemesini durduracak, Türkiye'de yeniden demokrasi standartlarını güçlendirecek seçimin yerel seçimler olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda bu yerel seçimlerin millete hizmet seçimi olduğunu da düşünüyoruz." dedi.

Öztrak, yerel seçimle ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını anımsatarak, "Bugün, 'Şunlar ittifak yapacak, bunlar ittifak yapacak, şu geliyor, bu geliyor' laflarının hepsi yerel yönetimlerde yaklaşan CHP iktidarının korkusuna kapılmış olan seslerdir." ifadesi kullandı.

"MHP ile AK Parti ittifak yaptığında, 2014 seçimleri baz alındığında CHP 10 ili kaybediyor gözüküyor. Buna karşı bir karşı hamleniz olacak mı?" sorusunu Öztrak, "Tüm seçmene hitap edecek halkın adaylarıyla yürüyeceğiz." yanıtını verdi.

CHP'li Faik Öztrak'tan ittifak açıklaması! ile ilgili etiketler Faik Öztrak chp sözcüsü yerel seçim ittifakı
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.