CHP'li Böke, PYD'ye terör örgütü diyemedi!

CHP’li Selin Sayek Böke, PYD/PKK’yı koruyan skandal ifadeler kullandı. Böke, PYD sorusuna “Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair değerlendirme yapacak istihbari bilgiye sahip değiliz” karşılığını verdi. 

Yenişafak'ta yer alan habere göre: ÖSO’yu terörist ilan eden CHP Iğdır Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın ardından bir skandal da partinin bir başka ismi Selin Sayek Böke’den geldi. Böke, PKK’nın Suriye kanadı PYD’ye terör örgütü diyebilmek için istihbari bilginin olması gerektiğini söyledi.

Devletin zirvesi ve hükümet başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti ordusu, istihbaratı ve polisi gibi bütün kurumlarıyla PYD’nin PKK’nın Suriye kolu terörist oluşum olduğunu her fırsatta dünyaya duyururken, Böke’nin bu ifadeleri kullanması tepki çekti.

TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEDİ!

Böke, “Suriye’de PYD yapılanmasını terör örgütü olarak mı yoksa Kürtlerin temsilcisi olarak mı görüyorsunuz” şeklindeki soruya, “Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz” ifadeleriyle cevap verdi.

CHP'li Böke, PYD'ye terör örgütü diyemedi! ile ilgili etiketler PKK PYD CHP selin sayek böke Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.