CHP'li belediyede grev! İşçiler eylem yaptı

CHP'li Avcılar Belediyesi'nde işçiler, 106 gündür süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç çıkmayınca grev kararı aldı.

Bir CHP'li belediyede daha işçiler grev kararı aldı. Sarıyer, Bakırköy, Beylikdüzü, Kartal, Ataşehir, Maltepe ve Kadıköy belediyelerinin ardından bu kez Avcılar Belediyesi işçileri 106 gündür süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç çıkmayınca grev kararı aldı.

Avcılar Belediyesinde iki seneyi kapsayacak sözleşmenin enflasyon koruması olmasını talep ettiklerini dile getiren Belediye-İş İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Doğan, belediye yönetimi ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası'nın (SODEMSEN) bu talebi kabul etmediğini söyledi.

BELEDİYE İLE İŞÇİ VE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ARASINDA UZLAŞMA SAĞLANAMADI

22 Haziran'da Belediye İş Sendikası İstanbul 2 No.lu şubesi ile Avcılar Belediyesi İştiraki Bathone A.Ş. arasında toplu sözleşme görüşmeleri başlatıldı. 13Eylül'deki 4'üncü görüşmeden anlaşma kararı çıkmadı. Belediye tarafından bin 200 işçi ve sözleşmeli personele brüt 7 bin 800 TL maaş teklif edildi. Avcılar Belediyesi'nden sendikanın talebi ise 11 bin TL oldu. Uzlaşma sağlanamaması ve Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin işçilerin görüşme teklifine yanaşmaması sonrasında 27 Eylül'de grev kararı alındı. 20 günlük uzatma sürecinde belediye ile sendika temsilcileri arasında uzun bir görüşme yapıldı. Ancak uzlaşmaya varılmayınca işçiler bugün itibariyle iş bırakma eylemi başladı.

İstanbul'un Avcılar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumsuzlukla sonuçlanınca grev kararı alındı. Avcılar Belediyesi ve bin 200 işçiyi temsil eden sendika arasında anlaşma sağlanamadı. Daha önce grev kararı asan işçiler bugün iş bırakma eylemine başladı. Ambarlı Mahallesi'nde toplanan işçiler, Avcılar Belediye Binası'na kadar yürüdü.

SENDİKA BAŞKANI KONUŞMA YAPTI

İşçiler taleplerin dile getirildiği sloganlar atarken belediye binasına gelen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli protesto edildi. Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul otobüsün üzerinde konuşma gerçekleştirdi.

"BURADA İNSANLAR YASAL HAKLARINI KULLANIYOR"

Yurdakul, "Burada insanlar yasal hakkını kullanıyor, bazı mihraklar kullanmayın diyorlar. Yasal haklarımızı demokratik bir şekilde kullanıyoruz, sayın başkanın da duyarlı olmasını istiyoruz. Bunları görüyoruz, arkadaşlarımıza greve çıkmayın diye telkin değil tehditte bulunuyorlar, greve çıkmayın diye. Bu grevi kırmak için her türlü oyunlar oynanıyor, bunu biliyoruz" dedi.

CHP'li belediyede grev! İşçiler eylem yaptı ile ilgili etiketler CHP Avcılar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.