CHP'li belediye Kayı anıtını kaldırdı!

Bilecik'in CHP'li Belediyesinin iş makinaları kentin tarihi sembolü olan Kayı Boyu Anıtı'nı Kültür Merkezi'nin önündeki yerinden söküp götürdü. Bileciklilerin tepkiyle karşıladığı anıtın kaldırılmasını AK Parti Milletvekili Selim Yağcı da "Provokasyon" olarak nitelendirdi. Artan eleştiriler üzerine anıtın yapılacak bir çalışmanın tam merkezinde olduğu için kaldırıldığını açıklayan CHP'li Belediye kentin simgesi olan anıta bundan sonra ne olacağına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Bilindiği gibi Osmanlı Devleti'nin temeli olan Kayı Boyu'nun merkezi Bilecik'in Söğüt ilçesidir.

Hal böyle olunca tüm Bilecikliler için Kayı Boyu ve onu işaret eden her şeyin önemi bir kat daha artıyor.

Ancak, son yerel seçimde CHP yönetimine giren Bilecik'te Belediye Kültür Merkezi önünde bulunan kentin simgesi konumundaki Kayı Boyu Anıtı'nı iş makinaları ile yerinden söküp götürdü.

Başta anıtın kaldırılmasını provokasyon olarak nitelendiren AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı olmak üzere tüm Bilecikliler Belediye'nin bu eylemine sert tepki gösterdi. 

Tepkiler üzerine CHP'li Bilecik Belediyesi'nden bir açıklama geldi. 

Belediyenin açıklaması şöyle: 

‘’Belediye Başkanlığımız tarafından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi karşısı ile önündeki çalışmalar kapsamında 2200 çapında yatay delgi yapılmaktadır. Park 2 Sokak ile karşısında yer alan Kültür Kongre Merkezi önünde 70 metre uzunluğunda çalışma yapılmaktadır. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün, yüzeyde açık kazı çalışmasına izin vermemesi nedeniyle Park 2 Sokak ile karşısında yer alan kongre merkezi önüne derinliği 10 metre olacak bir çalışma gerçekleştirilmektedir. Çalışmalar kapsamında 8 metre eninde ve 8 metre uzunluğu olmak üzere geniş bir çalışma alanı gerekmektedir. Belirtilen alana ilişkin olarak, kültür ve kongre merkezi temeline zarar vermemek, karşıda yer alan yol güzergahını kapatmama adına ve yapılan hesaplamalara dayanarak, çalışmanın tam merkezinde yer alan Kayı Boyu anıtının kaldırılması uygun görülmüştür. 2 kademede gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında daha önce Park 2 Sokak’ta yaşanan heyelanın tekrar meydana gelmemesi için daha detaylı bir çalışma gerçekleştirilecektir. Belediye Başkanlığı olarak vatandaşlarımızı çalışmalarımız hakkında bilgi vermeyi sürdüreceğiz’’ 

Bu açıklama ile Kayı Boyu Anıtı'nı neden kaldırdığını izah etmeye çalışan Bilecik Belediyesi'nin anıta ne olacağı ya da nerede değerlendirileceği hakkında hiçbir bilgi vermemesi ise kafaları karıştırdı. 

CHP'li belediye Kayı anıtını kaldırdı! ile ilgili etiketler Bilecik CHP Kayı Boyu Anıtı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.