CHP'den skandal bildiri

Yıllarca Ermenistan'ın Karabağ'daki işgaline sessiz kalan CHP'de Canan Kaftancıoğlu'nun 'siyasi mentoru' olarak görülen İlhan Cihaner'in "Gelecek İçin Biz" grubu Azerbaycan'ın harekete geçmesi sonrasında skandal bir bildiri yayınladı. Cihaner'in sosyal medya hesabından "Savaşa hayır" mesajıyla paylaştığı metinde "Azerbaycan'ın ve Ermenistan'ın yoksul çocuklarının hayatları, iktidarlarını savaş çığırtkanlıkları ve düşman üretme üzerine kuran siyaset elitlerinin tercihlerine feda edilemez" denildi

Azerbaycan toprağı olan Karabağ tam 27 yıldır Ermenistan'ın işgali altında.

Yıllar içinde işgal ettiği bölgelerden BM kararlarına rağmen çekilmeyen Ermenistan'ın, Azerbaycan topraklarına yönelik tacizleri ise hiç ara vermedi. 

Geçtiğimiz pazar günü bir kez daha işgal altında tuttuğu Karabağ'dan, Azerbaycan'daki sivillere saldıran Ermeni güçlerine bu kez Bakü yönetimi misliyle karşılık verdi. 

İki ülke savaş hali ilan ederken Azerbaycan alanda büyük başarı ile birçok bölgeyi işgalden kurtardı, Ermenistan güçlerine ağır kayıplar verdirdi. 

Ermenistan ordusunun kayıpları karşısında Batı ülkeleri Erivan'a "işgal ettiğin yerlerden çekil" demek yerine koşulsuz ateşkes çağrısı yaparken, CHP'den de benzer yönde skandal bir bildiri geldi.

CHP’li Canan Kaftancıoğlu’nun “siyasi mentoru” İlhan Cihaner’in “Gelecek İçin Biz” grubu tarafından hazırlanan "Azerbaycan'ın ve Ermenistan'ın yoksul çocuklarının hayatları, iktidarlarını savaş çığırtkanlıkları ve düşman üretme üzerine kuran siyaset elitlerinin tercihlerine feda edilemez" başlıklı bildiride savaşın "Dağlık Karabağ sorununu kalıcı olarak çözemeyeceği" vurgusu işleniyor. 

Cihaner'in "Savaşa hayır" mesajı ile paylaştığı bildiride yaşanan mevcut savaşa saldırgan tutumu ile sebep olan Ermenistan'a tek bir kınama ve suçlama olmaması ise dikkat çekti. 

CHP'den skandal bildiri

Türkiye'nin ve hükümetin yıllardır Karabağ sorununu çözmek adına yaptığı tüm diplomatik girişimleri bir kalemde görmezden gelen bildiride, "Başta AK Parti iktidarı olmak üzere, Türkiye'nin savaş yanlısı çevreleri, uluslararası hukuk ve diplomasiyi harekete gerçirmek için çalaşmak yerine siyasi rant uğruna, hamasi askeri nutuklar atıyorlar" denililirken her fırsatta Azerbaycan'a saldırılar düzenleyen, sivilleri hedef alan Erivan yönetiminin şımarıklığına tek bir söz dahi etmiyorlar. 

İşte CHP'nin Türkiye ile Azerbaycan'da yaşayanların kardeşliğine işaret eden "Tek millet iki devlet" söylemini bile hazmedemediğini ortaya koyan o bildiri:

CHP'den skandal bildiri - Resim : 2

CHP'den skandal bildiri ile ilgili etiketler Azerbaycan Türkiye Ermenistan Savaş CHP Canan Kaftancıoğlu ilhan cihaner bildiri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.