CHP'den hayvanlara karşı işlenen suçlarla ilgili yasa tasarısı...

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, hayvanların kasten ve taksirle öldürülmesi ve yaralanması eylemlerinin suç sayılarak Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamında değerlendirilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, hayvanların kasten ve taksirle öldürülmesi ve yaralanması eylemlerinin suç sayılarak Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamında değerlendirilmesi için kanun teklifi verdi.

Son dönemde, hayvanlara karşı işlenen suçların arttığını belirten Tekin, mevcut düzenlemeye göre hayvanlara karşı suçların “Mala Zarar Verme” veya "Kabahat" olarak değerlendirildiğini hatırlattı ve bu düzenlemenin caydırıcı olmadığını vurguladı.

Mevcut düzenlemeyle sadece karnesi olan sahipli hayvanların korunduğunu da belirten Tekin, sokak hayvanlarına saldırıların suç olarak kabul edilmediğini, sokak hayvanlarına yönelik suç teşkil eden eylemlere karşı idari para cezası öngörüldüğünü söyledi.

“Bir başka anlatımla, Kanun Koyucunun iradesi sahipsiz hayvanları ölüme terk eden bir anlayış ihtiva etmektedir” diyen Tekin, hazırladığı teklifle hayvanların kasten ve taksirle öldürülmesi ve yaralanması eylemlerinin suç sayılarak, TCK kapsamında değerlendirilmesi ve emsal mahiyette cezalandırılmasını istedi.

HAYVANLARI ÖLDÜRENLERE HAPİS CEZASI

Teklifte öncelikle 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu 2. Kitap, 3. Kısım, 2. Bölümün başlığının “Çevreye Ve Hayvanlara Karşı Suçlar” şeklinde değiştirilmesi öngörülüyor. Hazırladığı kanun teklifine göre, hayvanları öldürenler 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

Hayvanları yaralayan, sağlığını veya algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişiler 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

CHP'den hayvanlara karşı işlenen suçlarla ilgili yasa tasarısı... ile ilgili etiketler CHP yasa tasarısı hayvan hakları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.