CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü çağrısına itiraz! Erdoğan: Olacağı buydu!

CHP'nin Anayasal düzenleme çağrısına "hayır" diyeceğine ilişkin soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Olacağı buydu dürüst değiller... Yasal düzenlemeye gerek yok... Dürüstsen anayasayla garanti altına alalım... Ne kadar samimi oldukları her zaman olduğu gibi göreceğiz..." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Madem bu meseleyi gündeme getirdi... Eğer dürüstsen, eğer samimiysen, şayet bu zat temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati suretle çıkarmakta samimiyse gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YANIT

Kılıçdaroğlu "Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN CEVAP

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel sosyal medya hesabı Twitter'dan Erdoğan'ın açıklamasına yanıt verdi. Özel, "Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz rahatsızlık yarattı. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün Anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclis'in işi olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

"OLACAĞI BUYDU"

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, başörtüsü konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu.

CHP'nin Anayasal düzenleme çağrısına "hayır" diyeceğine ilişkin soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Olacağı buydu dürüst değiller... Yasal düzenlemeye gerek yok... Dürüstsen anayasayla garanti altına alalım... Ne kadar samimi oldukları her zaman olduğu gibi göreceğiz... Teklifimizi teklife getireceğiz... Onlarda desteklemeyecekler nr kadar samimi olduklarını he zaman olduğu gibi ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

 

CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü çağrısına itiraz! Erdoğan: Olacağı buydu! ile ilgili etiketler Erdoğan başörtüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.