CHP'de yeni kriz! "Aday olsa da olmasa da artık bu koltukta oturması zor"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması durumunda yerine vekalet edece isimler konuşulmaya başlandı. Kulislerde "Kılıçdaroğlu aday olsa da olmasa da artık bu koltukta oturması zor. Aday olup kazanamazsa, seçim kaybettiği için artık o koltuğa oturamaz" konuşmaları yer alıyor. Kılıçdaroğlu'nun yerine ise konuşulan 3 isim var.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağı konuşulan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yerine vekalet edeceği isim kulislerde tartışma konusu oldu. 

Kılıçdaroğlu’nun muhtemel adaylığı nedeniyle CHP içinde 2023 senaryoları da konuşulmaya başladı. Parti içinde şimdiden genel başkanlık koltuğu için yarış başladığı ifade ediliyor.

 "ARTIK BU KOLTUĞA OTURMASI ZOR"

CHP kulislerinde yapılan değerlendirmelerde “Kılıçdaroğlu aday olsa da olmasa da artık bu koltukta oturması zor. Aday olup kazanamazsa, seçim kaybettiği için artık o koltuğa oturamaz. Kazanırsa, zaten partili cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olduğumuz için, her durumda genel başkanlığı bırakacak.

CHP'de yeni kriz! "Aday olsa da olmasa da artık bu koltukta oturması zor"

 

3 İSİM GÜNDEMDE

Aday olmaması durumunda bu sefer, parti içinden büyük tepki gelir ve genel başkanlığı tartışmaya açılır. Bu nedenle 2023 seçimleri CHP açısından da bir dönüm noktası olacak” görüşü dile getiriliyor.  Öte yandan, kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda yerine ‘emanetçi bir genel başkan’ aradığı, yakın çalıştığı kurmaylarından Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Özgür Özel’in isimlerinin konuşulduğu da belirtiliyor.

CHP'de yeni kriz! "Aday olsa da olmasa da artık bu koltukta oturması zor" ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu seçim CHP Faik Öztrak Özgür Özel aday Oğuz Kaan Salıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.