CHP'de skandallar bitmiyor... İBB'nin fonlu hesabı Ekrem İmamoğlu'na karşı ayaklandı!

Ekrem İmamoğlu'nun, trol sayfalarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Haber sayfası, yanan otobüsleri ve CHP'li yandaşlara verilen ihaleleri paylaştı.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminde ulaşım sistemi çökerken; Ekrem İmamoğlu eliyle CHP'li yandaşlara verilen ihaleler ve yanan otobüslerin yer aldığı bir kolaj, Ekrem İmamoğlu'nun, trol sayfalarından "İBB Haber" sayfası tarafından paylaşıldı.

"İMAMOĞLU BUNDAN SONRA BİZİM İÇİN İBB BAŞKAN ADAYLARINDAN SADECE BİRİDİR, ANLAMI VE MANASI BU KADARDIR"

"20 Şubat 2024 tarihine not." diye başlayan başka bir paylaşımda ise, İBB Haber, Eylül 2019’dan bugüne İstanbul’un sorunlarını ve umutlarını hak, hukuk ve adalet temelinde dile getirmeyi ilke edinmiş bir haber kanalı olduğunu belirten sayfanın açıklaması şu şekilde:

"Bugüne dek zor koşullarda nöbetini tuttuğumuz bu kavramların içi,  karanlık ve organize bir koltuk sevdası yapılanması tarafından -adeta yemin edilmişçesine- boşaltılmaya başlanmıştır. 

Bunun en önemli örneğini Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nda yaşadık. 

İBB Haber olarak bu süreçte parti içi çekişmelerin ve koltuk kavgalarının bir parçası haline getirilmek istensek de buna izin vermedik. Genel başkan değişimi sonrasında ise kamuoyunun gözü önünde Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik kesintisiz devam eden organize itibar suikastine üzüntüyle şahitlik ettik. 

İstanbul’un kaynaklarını adeta bir ahtapot gibi saran, kendilerine biat etmeyen herkese karşı öfke kusan zihniyet bizim şahsımıza karşı bir güvenlik tehdidi olmakla beraber bizden çok daha önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük bir tehdit haline gelmiştir.

İBB Haber olarak İstanbul’u saran bu organize kötülükten uzak olduğumuzu sizlere bildirmek isteriz.

Sayın Ekrem İmamoğlu bundan sonra bizim için İBB adaylarından sadece biridir. Anlamı ve manası bu kadardır.

Bundan sonraki süreçte mücadelemiz adeta bir adalet yürüyüşü bir adalet arayışı olarak devam edecektir. "

TEHDİT İDDİALARI

İBB Haber yaptığı başka bir paylaşımda İETT'deki skandalları gün yüzüne çıkardıkları için tehdit edildiklerini iddia eden bir açıklama yaptı.

İBB Haber yaptığı açıklamada: "Gündeme getirdiğimiz İETT skandalına ilişkin kamuoyuna açıklama yapmak yerine tehdit yoluna başvuranlar hakkında yasal tüm haklarımızı kullanacağız." ifadelerini kullandı.

CHP'DE PARTİ İÇİ KAVGA BÜYÜYOR

CHP içindeki kavgada birçok siyasi isim CHP'den istifa etmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu'na yakın Ümit Kaya'nın yönettiği “İBB Haber” adlı site de Ekrem İmamoğlu'na karşı cephe açtı.

CHP'de skandallar bitmiyor... İBB'nin fonlu hesabı Ekrem İmamoğlu'na karşı ayaklandı!

'İBB HABER' İBB TARAFINDAN MI FONLANIYORDU?

Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Gazeteci Mehmet Andaç'ın "İBB Haber" sayfası ve Ümit Kaya ile ilgili sosyal medya hesabı X'ten yaptığı bir paylaşım, akıllara "İBB Haber, İBB tarafından resmi olarak  fonlanıyor muydu?" sorusunu getirdi.

Andaç yaptığı paylaşımda, "İBB Haber" sayfasını para karşılığı satan ve Ekrem İmamoğlu aleyhine paylaşımlar yapan Medya AŞ çalışanı Ümit Kaya’nın iş akdinin feshedildiğini duyurdu.

Andaç, hem Medya AŞ'nin hem de İETT'nin Ümit Kaya hakkında yarın çok sayıda suç duyurusunda bulunup dava açacağını belirtti.

CHP'de skandallar bitmiyor... İBB'nin fonlu hesabı Ekrem İmamoğlu'na karşı ayaklandı! - Resim : 2

İBB HER AY 100 MİLYON TL ZARAR EDİYOR İDDİALARI

Geçtiğimiz günlerde, İBB'nin 5 yılda otobüslerin bakımı için 7 milyarlık ihale gerçekleştirdiğini ve bunun 5 milyarlık kısmının CHP'li Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı firmaya verildiği konuşulmuştu.

İddialara göre, İmamoğlu'nun Karabat'a verdiği ihalede 1 otobüs için verilen aylık bakım ücreti 42 bin TL olarak kayıtlara geçerken aynı ücret, Kocaeli ve Bursa belediyelerinin verdiği ihalelerde 12 bin TL. Aradaki bu fark nedeniyle İBB her ay 100 milyon TL zarar ediyor. İmamoğlu'nun ihalelerle ihya ettiği Karabat'ın İstanbul'un kasasından nasıl cebini doldurduğunu sizler için derledik.

CHP'de skandallar bitmiyor... İBB'nin fonlu hesabı Ekrem İmamoğlu'na karşı ayaklandı! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu CHP İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.