CHP'de kılıçlar çekildi! TBMM'de Kemal Kılıçdaroğlu - Özgür Özel düellosunun galibi belli oldu

CHP TBMM İdare Amiri seçiminde kılıçlar çekildi. CHP’nin devrik lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile çiçeği burnunda genel başkan Özgür Özel’in kozlarını paylaştığı seçimin galibi, Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Uğur Bayraktutan oldu.

Yerel seçim öncesi kazanların kaynadığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) süren “iç savaş” yeni cephelerle büyüyor. Kurultayda delege oyunlarıyla seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, yeni lider Özgür Özel ile bir kez daha karşı karşıya geldi.

CHP'nin yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri olarak genel merkezden Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün aday gösterilmişti. Bu hamleye Kemal Kılıçdaroğlu ise Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ı aday göstererek karşı koydu.

Böylelikle CHP’de TBMM İdari Amirliği için iki aday yarıştı.

CHP Meclis Grubu’nun basına kapalı toplantısında yapılan seçimde ipi göğüsleyen taraf belli oldu.

Seçimde, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen Uğur Bayraktutan 67 oyla zafer elde etti. Özgür Özel-Ekrem İmamoğlu ikilisinin CHP TBMM İdare Amirliğine aday gösterdiği Yaşar Tüzün ise 55 oyda kalarak seçimi kaybetti.

CHP'de kılıçlar çekildi! TBMM'de Kemal Kılıçdaroğlu - Özgür Özel düellosunun galibi belli oldu

KILIÇDAROĞLU İÇİN İMZA VERMEMİŞTİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybettiği Kurultay’da tekrar genel başkan adayı olması için CHP’li milletvekillerinden imza toplanmış, 38 milletvekili Kılıçdaroğlu için imza vermemişti.

Kılıçdaroğlu’na imza desteği vermeyen vekiller arasında Yaşar Tüzün de yer almıştı. Kılıçdaroğlu, Tüzün’ün TBMM İdare Amiri olmasını engelleyerek rövanşı almış oldu.

ASIL KAVGA ŞİMDİ BAŞLIYOR

CHP’de yaşanan ayrışma ve bölünmüşlüğün rekabet düzeyinde yaşandığını gösteren bu seçim genel merkezin hüsranıyla neticelenirken, yerel seçim için adayların belirlenmeye devam edildiği önümüzdeki günlerin çok şeye gebe olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

HABER7

CHP'de kılıçlar çekildi! TBMM'de Kemal Kılıçdaroğlu - Özgür Özel düellosunun galibi belli oldu ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu Özgür Özel TBMM
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.