CHP'de aday krizi: Salona gitmeme kararı aldıran o telefon! Lütfü Savaş hazırlık yapıyordu...

CHP’nin, dün aday tanıtım toplantısında ismini açıklamadığı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'ın salonda olmaması da dikkat çekmişti. Savaş'ın tanıtım toplantısına gelmek için hazırlık yaptığı sırada gece telefonla "İsminiz açıklanmayacak" diye arandığı öne sürüldü.

CHP gelen büyük tepkiler üzerine Hatay’da aday gösterdiği mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş konusunda geri adım attı. Henüz resmi olarak açıklanmamış olsa bile CHP, dünkü aday tanıtım toplantısında Savaş’ın ismini okumadı. Partinin Hatay'da yeni bir aday göstermesi bekleniyor.

SAVAŞ'A GECE YARISI TELEFONU

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, CHP'nin yerel yönetimlerden sorumu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek aday tanıtım toplantısından önce Ankara'da bulunan ve tanıtımın yapılacağı toplantı spor salonuna gitmek için hazırlık yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı telefonla arayarak "Bugün sizin adaylığınız açıklanmayacak. Son yapılan anketlerde oy oranınızın düşük olduğu anlaşıldı. Genel Başkanımız sizinle konuşmak istiyor" dedi.

Saat 13.00 civarında Lütfü Savaş telefonla Genel Başkan Özgür Özel'i aradı ancak görüşmesi mümkün olmadı. Bu nedenle Savaş, salona gitmeme kararı aldı. Hatay ilçe ve belde belediye başkan adayları salonda yerlerini alırken Lütfü Savaş ise gelişmelerden dolayı son derece rahatsız ve gergin olduğu için salona gitmeme kararı aldı.

BAŞKA PARTİDEN ADAYLIĞININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Yine Öztürk'ün aktardığına göre CHP'nin Lütfü Savaş için uygulayabileceği konuşulan taktik de ortaya çıktı. Buna göre "Aday listelerinin YSK'ya verileceği saate kadar Savaş'ın durumunun belirsizliğini koruyup, başka partiden adaylık için başvuruya zaman bırakmamak" şeklinde bir yol izlenebileceği dillendiriliyor.

 

CHP'de aday krizi: Salona gitmeme kararı aldıran o telefon! Lütfü Savaş hazırlık yapıyordu... ile ilgili etiketler Lütfü Savaş CHP Özgür Özel Hatay
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.