CHP ve HDP'nin 'Devran'ları birlikte yazılmış!

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yazdığı 'Devran' adlı öykü kitabı Kenter Tiyatrosu'nda sahnelendi. Sahnede kitaplardaki öykülerden uyarlanan oyunlar, izleyici sıralarında ise seçimlerde örtülü işbirliği yapan CHP - HDP'liler vardı...

Edirne Cezaevinde bulunan HDP'nin eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yazdığı öykü kitabı 'Devran'dan uyarlanan öyküler Kenter Tiyatrosu'nda sahnelendi. 

Gösteriyi CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ile Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan birlikte izledi.

CHP ve HDP'nin 'Devran'ları birlikte yazılmış!

Genel seçimlerde aleni, yerel seçimlerde ise Millet İttifakı'nın gizli destekçisi olan HDP ile adı konmayan işbirliklerini her fırsatta ortaya koyan CHP'lileri buluşturan gösteriyi izleyenler arasında Kadir İnanır da vardı. 

CHP ve HDP'nin 'Devran'ları birlikte yazılmış! - Resim : 2

Protokol sıralarında yan yana oturan CHP ve HDP'liler sadece bu isimlerle de sınırlı değildi. 

CHP ve HDP'nin 'Devran'ları birlikte yazılmış! - Resim : 3

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, CHP'li Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de oyunu izledi.

CHP ve HDP'nin 'Devran'ları birlikte yazılmış! - Resim : 4

Daha önce de birçok kez aleni ya da örtülü birbirlerini destekleyen, 7 Haziran seçimlerinden sonra "Birlikte iyi salladık" diyen CHP ve HDP'liler son zamanlarda bu işbirliğini gizlese de Kenter Tiyatrosu'ndaki manzara 'Devran'ları (Alınyazısı) birlikte yazılmış bir kere dedirtti. 

CHP ve HDP'nin 'Devran'ları birlikte yazılmış! - Resim : 5

TDK'YA GÖRE DEVRAN'IN ANLAMLARI

Kökeni Arapça olan Devran 3 anlamı bulunuyor. 

Bunlardan biri yeryüzü, dünya. İkincisi ise alınyazısı, kader, talih. Ve üçüncü anlam ise çağ, zaman... 

CHP ve HDP'nin 'Devran'ları birlikte yazılmış! - Resim : 6

CHP ve HDP'nin 'Devran'ları birlikte yazılmış! ile ilgili etiketler CHP HDP Selahattin Demirtaş Canan Kaftancıoğlu Dilek İmamoğlu Selvi Kılıçdaroğlu Başak Demirtaş
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.