CHP terör bildirisini imzalamadı! Skandala tepkiler çığ gibi büyüyor: Özgür Özel'den sonra yeni CHP nereye sürüklendi!

Türkiye, iki günde verilen 12 şehidin acısını yaşarken, TBMM'de yayınlanan terör bildirisine CHP ve DEM (HDP) imza atmadı. CHP'nin imza atmaması başta vatandaşlar olmak üzere CHP tabanından da yoğun tepkiyle karşılandı. CHP'nin imza atmaması Özgür Özel'den sonra yeni CHP'nin nereye sürüklendiğini en büyük kanıtı olarak yorumlandı. DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan ise Türk milletini tehdit etti.

Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit harekat bölgesinde terör örgütleri tarafından düzenlenen hain saldırıda 24 saat içinde 12 askerimizin şehit oldu. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bütçe kanunu teklifi görüşmelerinin sürdüğü sırada AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin grup başkanvekillerinin imzasıyla terör saldırılarıyla ilgili ortak bildiri yayımlandı.

PKK terör örgütünün saldırılarının "Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır" sözleriyle kınandığı bildiriye CHP ve DEM (HDP) partileri imza atmadı.

CHP'NİN BİLDİRİ SKANDALI YOĞUN TEPKİ ÇEKTİ

Kahraman askerlerimizin şehit olduğu saldırıların kınandığı bildiriye CHP'nin imza atmaması başta vatandaşlar olmak üzere CHP tabanından da yoğun tepkiyle karşılandı. 

ÖZEL'DEN SONRA YENİ CHP'NİN HALİ...

CHP'nin imza atmaması Özgür Özel'den sonra yeni CHP'nin nereye sürüklendiğini en büyük kanıtı olarak yorumlandı. 

CHP terör bildirisini imzalamadı! Skandala tepkiler çığ gibi büyüyor: Özgür Özel'den sonra yeni CHP nereye sürüklendi!

CHP ESKİ GRUP BAŞKANVEKİLİ: GEREKÇELERİ OLAMAZ

CHP'nin eski Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, söz konusu bildiriye imza atmayan CHP'ye çok sert tepki gösterdi.

Resmi X hesabından paylaşımda bulunan Hamzaçebi açıklamasında, "TBMM’deki siyasi parti grupları milletimizin terör olaylarına karşı ortak hassasiyetini ve kararlı duruşunu yansıtmak amacıyla bugüne kadar bir çok defa ortak bildiri yayınlamışlardır. CHP Grup Başkanvekili ve TBMM Başkanvekili olarak görev yaptığım dönemlerde de bunun örnekleri vardır. 

CHP Grubu bu bildirileri daima imzalamıştır. “Ama”, “Bir bakalım, bilgi alalım” türünden cümleler  bu bildiriye destek beyanında bulunmamanın gerekçeleri olamaz. 

'ACİLEN YAYINLANMALIDIR'

Bölücü terör örgütünün Kuzey Irak’ta şehit ettiği kahraman askerlerimiz nedeniyle TBMM’deki siyasi parti gruplarının ortak iradesini yansıtan bu bildiri acilen yayınlanmalıdır." dedi.

 

CHP YOĞUN TEPKİLERİN ARDINDAN PKK'NIN ADINI GEÇİRMEDEĞİ BİR BİLDİRİ YAYIMLADI

TBMM'deki bildiriyi DEM Parti'yle birlik imzalamayan CHP, gelen yoğun tepkilerin ardından resmi X hesabından münferit bir bildiri yayımladı.

CHP tarafından yayımlanan bildiride PKK'nın adının geçmemesi dikkat çekti.

CHP terör bildirisini imzalamadı! Skandala tepkiler çığ gibi büyüyor: Özgür Özel'den sonra yeni CHP nereye sürüklendi! - Resim : 2

CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI CESUR'DAN SERT ELEŞTİRİ

CHP'nin PKK ibaresine yer vermediği bildirisini alıntılayan Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur, CHP'yi sert sözlerle eleştirdi.

Cesur, "CHP’nin soldaki ortak bildiriye imza at(a)mayıp sağdaki münferit bildiriyi yayımlamasının tek sebebi soldaki bildiride PKK’nın adının geçmesi." dedi.

 



DEM'Lİ BAKIRHAN'DAN KÜSTAH TEHDİT

DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan Türk milletini tehdit etti. Partisinin Tunceli İl Kongresi'nde konuşan Bakırhan, Kürt sorunu çözülmedikçe kimsenin rahat olmayacağını savundu.

"TEKİRDAĞLI DA TRABZONLU DA RAHAT OLMAYACAK"

Tuncer Bakırhan yaptığı açıklamada, "Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Ne Dersim'de ne Türkiye'de huzur, umut, demokrasi olur" sözleriyle terör örgütü PKK'nın argümanlarını tekrarladı.

CHP terör bildirisini imzalamadı! Skandala tepkiler çığ gibi büyüyor: Özgür Özel'den sonra yeni CHP nereye sürüklendi! - Resim : 3

 

CHP terör bildirisini imzalamadı! Skandala tepkiler çığ gibi büyüyor: Özgür Özel'den sonra yeni CHP nereye sürüklendi! ile ilgili etiketler CHP terör Şehit Özgür Özel TBMM
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.