CHP Sözcüsü Öztrak'ın büyük çelişkisi dikkat çekti: 1 haftada birbirine ters 2 açıklama

Bir dönem ekonomi bürokrasisi içinde yer alan ve Hazine Müsteşarlığı yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın 1 hafta içinde yaptığı çelişkili açıklamalar dikkat çekti. Öztrak, 10 Haziran'da kasada para olmadığını savunurken, bugün ise "Hazinede 500 milyar dolar var, asgari ücrete zam yapın" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın ekonomi ile ilgili bir hafta içinde yaptığı iki çelişkili açıklama dikkatlerden kaçmadı. Öztrak, 10 Haziran'da kasada para kalmadığını savunarak, "Dün açıklanan verilere göre, Merkez Bankası’nın döviz kasası 53 milyar dolar açık veriyor. Kasada para kalmadı. Tüm bunlar olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 gün önce kürsüye çıktı. Bir defa daha, ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ dedi. İşler şirazesinden çıktı. Paramız pul oldu” dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak'ın büyük çelişkisi dikkat çekti: 1 haftada birbirine ters 2 açıklama

BİR HAFTA SONRA TAM TERSİNİ SÖYLEDİ

Öztrak, bu açıklamasından 7 gün sonra ise Hazine'de 500 milyar dolar olduğunu belirterek, asgari ücrete zam yapılmasını istedi. Öztrak, "Asgari ücret açlık sınırının altına düşmüş vaziyette. Hükümet övünüp duruyor. 500 milyardan fazla kasasında para var Hazine'nin. Bir an önce hiç kimseyi bekletmeden tüm bu maaş ayarlamalarını yapmaları lazım" şeklinde konuştu.

CHP Sözcüsü Öztrak'ın büyük çelişkisi dikkat çekti: 1 haftada birbirine ters 2 açıklama - Resim : 2

EKONOMİ BÜROKRASİSİNDEN GELİYOR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, geçmişte ekonomi bürokrasisi içinde yer alan bir isimdi. Öztrak, Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman, Yıllık Programlar ve Finansman Dairesi Başkanı, İktisadi Planlama Başkanvekili, İktisadi Planlama Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. BDDK Başkan Yardımcılığı ve Hazine Müsteşarlığı görevlerinde bulundu.

CHP Sözcüsü Öztrak'ın büyük çelişkisi dikkat çekti: 1 haftada birbirine ters 2 açıklama ile ilgili etiketler Faik Öztrak Para Hazine çelişki
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.