CHP, 46 yıl sonra Erdoğan'ın memleketi Rize'den milletvekili çıkardı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Milletvekili adayı Tahsin Ocaklı Rize'den milletvekili seçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'den tam 46 yıl sonra CHP milletvekili çıkmış oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Tahsin Ocaklı Rize'den Meclise giren 3. vekil oldu. Ocaklı Rize'deki seçim sonuçlarına göre toplamda 50.501 oy alarak yüzde 21,45 oy oranına ulaştı.

TAM 46 YIL SONRA RİZE'DE BİR İLK

En son 46 yıl önce 1977 yılında, Sami Kumbasar ve Yılmaz Balta'yı Rize Milletvekili olarak Meclis’e gönderen Cumhuriyet Halk Partisi, yeniden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'den milletvekili çıkarmayı başardı.

CHP, RİZE'DEN NASIL MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAYI BAŞARDI?

CHP'nin Erdoğan'ın memleketi Rize'den milletvekili çıkarmasında, MHP'nin de kendi adayını çıkarması ve oyların bölünmesi etkili oldu. Ayrıca Yeniden Refah partisinin de iyi bir oy oranına ulaşması ve Ardeşen merkezli Laz nüfusunun da oy katkısıyla üçüncü vekillik CHP'nin oldu.

CHP RİZE MİLLETVEKİLİ TAHSİN OCAKLI KİMDİR?

Tahsin Ocaklı, Rize’nin Ardeşen İlçesinde doğdu. İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümü mezunudur. Uzun yıllar İstanbul’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Tahsin Ocaklı, 2004 ve 2014 yıllarında Ardeşen Belediye Başkan adayı oldu. Ocaklı, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi 25. Dönem milletvekili adayı olmuştur Evli ve iki çocuk babası olan Ocaklı, İngilizce bilmektedir.

CHP, 46 yıl sonra Erdoğan'ın memleketi Rize'den milletvekili çıkardı! ile ilgili etiketler Rize milletvekili CHP
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.