CHP liderinden kiralık vekillere 'dönün' talimatı!

Meral Akşener’i ikna edemeyen CHP liderinin, Abdullah Gül’ü İP ve SP’yle ortak aday gösterme planı bozuldu. Proje ittifakı çöken Kılıçdaroğlu, İP’e gönderdiği 15 milletvekiline, “CHP’ye dönün” talimatı verdi.

Türkiye 24 Haziran'da yapılacak seçimlere hazırlanırken, muhalefet partileri arasında ittifak görüşmeleri hızlandı. Siyaset koridorlarını hareketlendiren görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. 

Güneş gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleşen Meral Akşener-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Buna göre iki lider gergin anlar yaşadı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İP'e verdiği 15 milletvekilinin diyetini Akşener'den cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçmesini söyleyerek istedi. Akşener ise Kılıçdaroğlu'na rest çekti.

 

NET CEVAP VEREMEDİ

Akşener, “20 milletvekiliyle değil, 100 bin imzayla aday olacağım” dedi. Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’ü İP ve SP ile ortak aday gösteremedi. Kılıçdaroğlu'nun ani kararıyla 15 CHP'li milletvekili İP'e geçmişti. Büyük şok yaşayan bu vekiller, Meclis'te oluşturdukları grupla İP'nin seçimlere Yüksek Seçim Kurulu kararlarından bağımsız olarak girebilmesi için destek verecekti. Fakat YSK, İP'e “olur” verince buna gerek kalmadı. Şimdi Akşener'in Kılıçdaroğlu'na rest çekmesiyle 15 milletvekilinin CHP'ye dönmesi bekleniyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 15 milletvekilinin geri döneceği iddialarına yanıt vermeye çalıştı.

MAĞDUR ETMEYECEĞİZ İFADESİ

Tezcan açıklamasında konuyla ilgili net bir yanıt vermezken, “Arkadaşlarımızın kendi ikballeri ve istikballeriyle ilgili bir hesapları olmamıştır. Bu mücadeleyi veren arkadaşlarımızın mağdur edilmesi de düşünülemez. Bugünki siyasetin gündemi bu arkadaşlarımızın geri dönüp dönmemesi değildir. Arkadaşlarımızın kendi milletvekilleri hesabını yaparak bu işe girmemişlerdir. Bunun tartışılması arkadaşlarımızın attığı adımı hafifletmek olur. Millet de takdir etti. Meseleyi bir geri dönüş, koltuk tartışması eksenine sıkıştırmayı doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

PARTİLİLER ÇİLEDEN ÇIKTI

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 57 gün kala CHP lideri Kılıçdaroğlu, adayını açıklayamıyor. Genel merkezin tutarsız politikası ve cumhurbaşkanı adayının hala gösterilememesi, CHP’lileri çileden çıkardı. Tezcan'ın açıklamalarına devam ettiği sırada CHP’li bir ilçe başkanı üzerine yürüdü. CHP yönetimini protesto eden partiliyi gören Tezcan, hemen kürsüden ayrıldı. Görevlilerin müdahale etmesinden sonra geri dönerek açıklamalarına devam etti. Bu sırada protestocunun, milletvekilliğine aday olduğunu söylediği duyuldu.

YENİ ADAYLAR PEŞİNDE

CHP’de cumhurbaşkanı adayı belirsizliği sürüyor. Kılıçdaroğlu, Gül’ü cumhurbaşkanlığına aday gösteremeyince başka isim arayışına girdi. Aday ol çağrılarına kulaklarını tıkayan genel başkan, Abdüllatif Şener ve Kemal Derviş isimleri üzerinde duruyor. CHP’liler ise iki ismi duymak bile istemiyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de partisinin cumhurbaşkanı adayını “Erdoğan’ı çıldırtabilecek bir kişi” olarak tanımladı. Özel’in Erdoğan düşmanlığı üzerinden aday belirleme girişimi tepkiyle karşılandı. CHP’liler “Bu vizyonla mı seçimleri kazanacağız” diyerek, grup başkanvekilini eleştiri yağmuruna tuttu.

CHP liderinden kiralık vekillere 'dönün' talimatı! ile ilgili etiketler CHP İYİ Parti akşener Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.