CHP, İYİ Parti'yi kaybetmeyi göze alamadı

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in "Millet İttifakı olarak biz seçime tek adayla girelim HDP ayrı adayla girsin" önerisine karşı CHP’nin takınacağı tutum merak ediliyordu. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’tan “Millet İttifakı’nın tek adayla gitmesini doğru buluyorum” açıklaması geldi. Siyasi kulislerde HDP’nin yine yedek kulübesinde kalacağı değerlendiriliyor.

İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener'in 'HDP'siz ortak aday' açıklasının yankıları sürüyor. Konuyla ilgili son açıklama CHP İstanbul Milletvekili Toprak'tan geldi.

İYİ Parti'yi ittifak içinde tutmaya çalışan CHP'nin HDP konusu gündeme geldiğinde yaptığı açıklamalarda sertlik dozunun artması dikkat çekti. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, son dönemde gündeme gelen "HDP'ye bakanlık" iddiasına sert bir şekilde yanıt verdi. Torak, bir ittifak görüşmesinin yapılmadığını belirterek şunları söyledi:

"Ortada seçim, kurulacak bir hükümet, böyle bir ittifak görüşmesi yok. Havuz medyasının desteklediği yapay bir gündem. Hükümet yok ki bakan olsun. Kim seçildi de kime bakanlık teklif ediyor. Millet İttifakı’nın başkan adayı kim, böyle bir masa daha kurulmadı, ülkenin seçime ne zaman gideceği belli değil. Ülke şu anda seçim bekliyor mu, evet bekliyor. Çünkü artık yönetilemez noktaya geldi."

ORTAK ADAY AÇIKLAMASI

CHP'li Toprak, Akşener'in ortak aday önerisini olumlu bulduğunu belirterek, "Millet İttifakı’nın tek adayla gitmesini doğru buluyorum, çünkü öncelikleri tek. Ben seçimin iki kutuplu olacağını düşünüyorum. Bir tarafta bugünkü Cumhur İttifakı’nın getirdiği, yargıda, ekonomide, her şeyi kendisine bağlayan tek adam sistemi var. Ortak akıl yok. Baktığınızda bu sistemle işsizlik, yoksulluk ve diğer sorunlar büyümüş. Mafyalar devletin içinde yuvalanmış" dedi.

"AKŞENER, İTTİFAK İÇİNDEKİ ROLÜNÜ KAYBETMEK İSTEMİYOR"

Öte yandan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Akşener'in ittifaktaki konumuyla ilgili farklı bir noktaya dikkat çekti. Selvi, bugünkü köşe yazısında CHP'nin HDP ile ortak aday üzerinde anlaşması durumunda Akşener'in ittifaktaki belirleyici rolünü kaybedebileceğinin altını çizdi. Selvi, yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“Burada pek üzerinde durulmayan birkaç noktaya değinmek istiyorum.

1- HDP ile ortak aday formülü sadece milliyetçi oylarda fireye neden olmaz, Meral Akşener’in muhalefetin ortak adayı olmasının da önünü keser.

2- HDP ile ortak aday modeli olursa Akşener, millet ittifakı içindeki belirleyici konumunu kaybeder. Oysa şu anda altın hisse Akşener’in elinde.

3- Kılıçdaroğlu, HDP ile ortak aday konusunda ısrar ederse ittifak çatlar, İYİ Parti, HDP ile ittifakta yer almaz.

4- Baraj yüzde 5’e inerse İYİ Parti’nin ittifaka ihtiyacı kalmaz.

Peki Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’yi kaybetmeyi göze alabilir mi? Mümkün değil. O nedenle HDP’yi yine yedek kulübesinde bekletecekler.”

CHP, İYİ Parti'yi kaybetmeyi göze alamadı ile ilgili etiketler CHP İYİ Parti Millet İttifakı HDP ortak aday akşener
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.