CHP, İsrail Başkonsolosunu öldüren Mahir Çayan'ı andı

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Torun, paylaşımında İsrail Başkonsolosu Efraim Elrom'un kaçırılıp öldürülmesi olayında yer alan Mahir Çayan'ı andı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Mahir Çayan'ı anan bir paylaşımda bulundu.

"SAYGI VE ÖZLEMLE..."

Paylaşımında, 22 Mayıs 1971'de İsrail Başkonsolosu Efraim Elrom'un kaçırılıp öldürülmesi olayında yer alan Çayan'ın fotoğrafına yer veren Torun, "Saygı ve özlemle..." ifadesini kullandı.

CHP'Lİ BAŞKAN DA UNUTMADI

CHP'li Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ise "Deniz'lerin kurtulması için canını ortaya koyan Mahir Çayan ile 9 yol arkadaşını katledilişlerinin 49. yılında saygıyla anıyorum." paylaşımında bulundu.

 

CHP, İsrail Başkonsolosunu öldüren Mahir Çayan'ı andı

MAHİR ÇAYAN KİMDİR?

THKP-C'nin kurucuları arasında yer alan Mahir Çayan, şehir gerillası modelini benimseyerek, buna uygun silahlı eylemlerin planlanmasında ve gerçekleştirilmesinde bizzat bulunmuştur.

THKP-C'nin şehir gerillası eylemlerini de planlayan Mahir Çayan, 12 Şubat 1971'de Ankara'da Ziraat Bankası Küçükesat Şubesi'nin soyulmasına ve 15 Mart 1971'de Erenköy Türk Ticaret Bankası soygununa katılmıştır.

Bunun ardından 4 Nisan 1971'de iş insanları Mete Has ile Talip Aksoy'un kaçırılıp, 400 bin liralık fidye alınması eylemini arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirmiştir.

Çayan, 22 Mayıs 1971'de İsrail Başkonsolosu Efraim Elrom'un kaçırılıp öldürülmesi olayında yer almıştır.

 

CHP, İsrail Başkonsolosunu öldüren Mahir Çayan'ı andı ile ilgili etiketler CHP Twitter Mahir Çayan seyit torun
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.