CHP içinde adaylık çekişmesi sürüyor? Kılıçdaroğlu ve Yavaş aleyhine çıkan haberler kime yarıyor?

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini korurken CHP içinde olası adayların çekişmesi dikkat çekiyor. Son dönemde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş hakında çıkan haberlerin kime yaradığı merak konusu oldu. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, yapılan algı operasyonlarının İBB Başkanı İmamoğlu'nun önünü açmak için yapıldığını vurguladı.

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini korurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismi öne çıkıyor. Kulislerden gelen son iddialara göre 6 muhalefet partisinin 3 Temmuz'da CHP'nin ev sahipliğinde yapacağı toplantıda Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etmesi bekleniyor.

Öte yandan son dönemde Kılıçdaroğlu ve Yavaş ile ilgili olumsuz haberlerin servis edildiği bir operasyon başlatıldı. Çıkan haberlerde Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliği, Yavaş'ın ise Ülkücü kimliği nedeniyle seçimi kazanamayacağı savunuluyor.

Kılıçdaroğlu ve Yavaş'ın seçimi kazanmayacağı üzerine yapılan algı operasyonun amacı ise merak konusu oldu. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, söz konusu algı operasyonunun İBB Başkanı İmamoğlu'nun önünü açmak için yapıldığını yazdı. Selvi, bugünkü köşe yazısında yeni operasyonların gelebileceğini sözlerine ekledi.

Abdulkadir Selvi'nin "Kılıçdaroğlu ve Yavaş’a kimin için operasyon çekiliyor" başlıklı köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

Aslında bunlar ülkücü kökenden gelen Yavaş için şaşırtıcı tepkiler değildi. Ama asıl operasyon, HDP’ye yakın olan yayın kuruluşlarına Mansur Yavaş’ın, Van’da Belediye Başkanları toplantısında yaptığı konuşmanın servis edilmesiyle yapıldı. Haber, “Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adayı olmalı diyenleri hayal kırıklığına uğratacak” diye servis edildi. Yavaş’ın, hedeflerinin 2024 seçimlerinde 2019’daki oy oranının çok üzerine çıkmak olduğu yönündeki sözleri nasıl anons edildi.

Peki bunlar ne için yapıldı? Mansur Yavaş sadece milliyetçi kökenden geldiği için mi hedef alındı? Kılıçdaroğlu’nun Aleviliği üzerinden yürütülen kampanyanın amacı neydi?

Kılıçdaroğlu’nun, Alevi olduğu için seçimi kazanamayacağı tezi bizzat kendi mahallesi tarafından işlendi. Ancak mezhep kartı tepki görünce, Kılıçdaroğlu seçimi kazanamaz algısı devreye sokuldu. Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanabilmesi için yarışa Erdoğan’dan 5-6 puan önde başlaması gerektiği şartı getirildi. CHP’li Erdoğan Toprak bu hamlenin önünü kesmek için, “Kılıçdaroğlu’nun anketlerde Erdoğan’dan 7-8 puan önde olduğunu” iddia etti.

MAHİR KAYNAK’IN SORUSU

Peki HDP üzerinden Mansur Yavaş’a, Alevi kimliği ve seçilemez tezi üzerinden Kılıçdaroğlu’na çekilen bu operasyonların amacı neydi? Mahir Kaynak’ın bu tür durumları anlamaya yarayan bir ölçüsü vardı. “Kime yaradı?” diye sorardı.

AMAÇ İMAMOĞLU’NUN ÖNÜNÜ AÇMAK

Mansur Yavaş ile Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik operasyonlar sonuç itibarıyla kime yarar? Bu operasyonlar kimin önünü açmak için yapılır? Ekrem İmamoğlu, “Vız gelir, tırıs gider” çıkışından sonra büyük irtifa kaybetti. Mansur Yavaş ile Kılıçdaroğlu ön plana çıktı. Bu operasyonların tek bir amacı var, o da Kılıçdaroğlu ve Yavaş’ı oyundan düşürüp Ekrem İmamoğlu’nun önünü açmak.

YENİ OPERASYONLAR GELEBİLİR

Bu operasyonlar gözünüzü korkutmasın. Bunlar şimdilik Kılıçdaroğlu ve Yavaş’ı yarıştan çekilmeye zorlayan operasyonlar. Ama iş ciddiye binip cumhurbaşkanı adaylığının belirlenmesi sürecine girildiğinde daha sert operasyonlar gelebilir. Şimdilik küçük bir uyarıyla yetinelim.

Çünkü birileri cumhurbaşkanı adaylığı konusunu Kılıçdaroğlu’na bırakılmayacak kadar ciddi bir iş olarak görüyorlar.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

CHP içinde adaylık çekişmesi sürüyor? Kılıçdaroğlu ve Yavaş aleyhine çıkan haberler kime yarıyor? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş CHP Cumhurbaşkanlığı Ekrem İmamoğlu aday
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.